ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: «Έπεσαν» οι μάσκες των «δήθεν ευαίσθητων» – Το κτίριο Κριμπά στα Σαγέϊκα

Όλοι πλην Λακεδαιμονίων ψήφισαν την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για το έτος 2019 που περιελάμβανε εκτός των άλλων την ενίσχυση του κωδικού : « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤIΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ Τ.Κ. ΣΑΓΑΙΙΚΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΜΟΒΡΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ».
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 15-3-2019, «έπεσαν» οι μάσκες των «δήθεν ευαίσθητων» του Πολιτισμού αφού ορισμένοι ψήφισαν παρών καθώς και οι υπόλοιποι καταψήφισαν ώστε να μην ανακατασκευαστεί ο ιστορικός κινηματογράφος των Σαγαιίκων.
Η απουσία των εκλεγμένων τοπικών παραγόντων του χωριού – αν αναλογιστεί κανείς ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση που περιελάμβανε το σχετικό θέμα «γαρδέλιζαν» – θα πρέπει να προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην Προοδευτική και Δημοκρατική Κοινωνία των Σαγαιίκων, για την οποία γίνεται και το έργο. Αξίζει όμως να αναφερθεί και η απουσία εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων από την Δημοτική Ενότητα Μόβρης ,οι οποίοι στο παρελθόν συνηγορούσαν υπέρ του έργου και διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για την κατασκευή του έργου, όταν ήρθε η στιγμή που χρειάστηκε η ψήφος τους «αγρόν αγόραζαν». Όσον αφορά τον «απεσταλμένο» Δημοτικό Σύμβουλο που ήρθε για να ελέγξει την απαρτία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά έφυγε γιατί προφανώς απογοητεύτηκε το έπαθε σαν την αλεπού με τα σταφύλια!
«Ένα έργο που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια ξεκινά. Ξεκινά γιατί το θέλουν οι Πολλοί. Οι λίγοι έδειξαν το ανάστημά τους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ιστορικός κινηματογράφος τον Σαγαιίκων παίρνει σάρκα και οστά. Οι άπιστοι Θωμάδες, οι Κασσάνδρες και οι αυτοί που εμφανίστηκαν πέντε μήνες πριν τις εκλογές για να αγαπήσουν τα Σαγαίικα παίρνουν την απάντησή τους. Τα Σαγαίικα θα αποκτήσουν ένα κτίριο κόσμημα γιατί τους ανήκει. Ένα κτίριο που θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους αποκλειστικά. Ένα κτίριο που θα μπορούν να βρουν στέγη ο Εθνικός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η Εκκλησία και κάθε δημιουργικός, ενεργός και προοδευτικός σύλλογος…. Ένα κτίριο στολίδι που θα σηματοδοτεί την Λαϊκή Κληρονομία, το Δημοτικό Τραγούδι, τον Πολιτισμό, την Πρόοδο και την Δημοκρατία » τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.