ΑΧΑΪΑ: «Κλειστόν»…στις περισσότερες καφετέριες και σε εστιατόρια λόγω κινητοποίησης – Σε Πάτρα και Αίγιο η προειδοποιητική απεργία με σειρά αιτημάτων!

Λουκέτο στις αγορές της Πάτρας και της Αιγιάλειας βάζουν σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής  Η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί με το ΦΠΑ και το μη μισθολογικό κόστος προκαλεί προβλήματα και αντιδράσεις .

Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Πάτρας και Αιγιάλειας καφέ κι εστιατόρια  θα κλείσουν στο σύνολό τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην οποία θα συμμετάσχουν και παρεμφερείς κλάδοι όπως αρτοποιοί, ιδιοκτήτες ταχυφαγείων κτλ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Καταστηματαρχών Εστίασης κι Αναψυχής του Νομού Αχαϊας, από τις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Γεωργίου προσφέροντας μάλιστα …καφε δωρεάν.

Στις 12 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ: Η συμμετοχή είναι καθολική. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. Προτρέπουμε να μην πάρει κανείς καφέ ή οτιδήποτε άλλο από συναφή ανοιχτά καταστήματα.

Μετά τις 4:00 και μέχρι την νύχτα, θα βγει η ομάδα περιφρούρησης. Όσοι ελάχιστοι σκεφτούν να μείνουν ανοιχτοί ας σεβαστούν το μεροκάματο των κλειστών, που θα το κλέψουν για μία μέρα, αλλά δεν θα το έχουν αύριο.

Σε ανακοίνωσή τους οι καταστηματάρχες αναφέρουν τα αιτήματά τους που είναι τα εξής:

«1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α. και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα η μη καταβολή του.
2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους
3. Μείωση στις υπερβολικές χρεώσεις στα τιμολόγια του νερού
4. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων

Η εστίαση τα αντιμετώπισε όλα αυτά, τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να αντιδράσει.

Όλοι οι κλάδοι, φοιτητές, αγρότες, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, ταξιτζήδες, φροντιστήρια κ.α. διαμαρτυρήθηκαν, διεκδίκησαν και κάτι κέρδισαν. Εμείς..; Τίποτα..

Η εικόνα που βλέπουν οι συμπολίτες μας και η Πολιτεία είναι αυτή της ευμάρειας ». Σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει όμως..

Αποφασίσαμε να κλείσουμε, για να αναδείξουμε τα προβλήματα, να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε!

Βοηθήστε μας να είμαστε υγιείς οικονομικά για να μπορέσει να έχει καλύτερη λειτουργία όλος ο οικονομικός κύκλος.

advertisement

1 Comment on "ΑΧΑΪΑ: «Κλειστόν»…στις περισσότερες καφετέριες και σε εστιατόρια λόγω κινητοποίησης – Σε Πάτρα και Αίγιο η προειδοποιητική απεργία με σειρά αιτημάτων!"

  1. Ανοιχτό παραμένει καταστήμα καφέ στην άνω πόλη της Πάτρας

Comments are closed.