(ΒΙΝΤΕΟ)-ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Ρεκόρ συμμετοχών και ορατό μέλλον στο «Αχαγιώτικο Καρναβάλι»

Η αρκετά πιο μικρή πόλη της Κάτω Αχαΐας, σε σχέση με την «Καραναβαλούπολη» έδωσε και φέτος το δικό της στίγμα, με σειρά εκδηλώσεων και μηνύματα μέσα από το θεσμό, που ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου από τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου.
Στον «Κρυμμένο Θησαυρό» προκρίθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Λιμνοχωρίου, Λακκόπετρας και Αλισσού, μέχρι την κορύφωση του «Αχαγιώτικου Καρναβαλιού», με τη μεγάλη παρέλαση 12 γκρουπ και 800 και πλέον καρναβαλιστών και Σοκολατοριχτών, στους δρόμους της Κ. Αχαΐας, που ήσαν στολισμένη με Καρναβαλικούς Μπάστακες.
Πέραν της επιστροφής των [πολυβραβευμένων «Δήθεν Αδιάφορων» με το πλήρωμα «Αυγά… Πουλιά» (σελ..18), δεν έλειπε το «Αγκαζέ» καρναβαλικό λεωφορείο και τα πληρώματα: Τέτοια Τσίρκα Είμαστε: Ειδικό, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, Ντο-ρε-μι: ΚΔΑΠ Δύμης, Μονόκεροι και Ουράνια Τόξα: 2ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας, Αχυρα και Θαύματα του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Δημοτικού Σχολείου Λιμνοχωρίου, Βάλαμε τα ταμπλετάκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πάλεια», το Στρουμφοσχολείο του Πολιτιστικού Συλλόγου και ΔΣ Μαζαρακίου, Μάγος Είσαι του Συλλόγου Γονέων Αλισσού, τα Κουζινομαγειρέματα του Θεού τα γεύματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακκόπετρας, η Φρουτοποιία του Συλλόγου Σαντομερίου και το γκρουπ Cupcakes του Πολιτιστικού Συλλογου Ριόλου.
Υπεύθυνη ήταν η Καρναβαλική Επιτροπή, με επικεφαλής βοηθό δημάρχου Ακη Μπαχρά και μέλη τους: Γιάννη Θωμά, Ελένη Ντάζου, Γιώτα Παναγιωτοπούλου, Βαγγέλη Καραμπελιά, Γιώτα Θανασούλια, Γιώργο Χριστοδουλόπουλο, Σπύρο Βλάχο, Αργυρώ Λοτσάρη, Ανδρέα Νιφόρα, Αφροδίτη Νταλάπα, Γιάννη Δρόσο, Ροδία Καραμπελιά, και Διονύση Κολλιόπουλος.
Τις εκδηλώσεις παρουσίασα, η Γιωργία Λαλιώτη και η Έφη Χρυσανθοπούλου, ενώ χορηγοί ήσαν οι: Χρύσα Παπασταματίου, Νίκος Οικονομόπουλος (Μπώκος), Νασιώτης «εστιατόριο Vin», καφέ ΚΟΕ, Sognora, επιχείρηση Καρβουνιάρη και φούρνοι Αφοί Τσάμη.
Ο κ. Μπαχράς χρακτήρισε τη φετινή παρέλαση από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, με πρωτότυπες ιδέες, εμφανίσεις και κατασκευές, επισημαίνοντας το ρόλο των μικρών καρναβαλιστών ως την ψυχή του «Αχαγιώτικου Καρναβαλιού» βάζοντας τις βάσεις για τις επόμενες χρονιές.

Βιντεο