ΠΑΤΡΑ: Η Έκθεση «Ο φεμινισμός τα χρόνια της Μεταπολίτευσης» -Μέχρι τις 14 Απριλίου

«Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης που μεταφέρουν στην Πάτρα το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας/Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας και τη Γυναικεία Συλλογικότητα Πάτρας.
Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί έως τις 14 Απριλίου 2019 στην Αγορά Αργύρη, αναφέρεται στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, μια σημαντική εποχή για το γυναικείο κίνημα που έκανε αισθητή την παρουσία του με μια σειρά από δράσεις και διεκδικήσεις, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στις κοινωνικές εξελίξεις αναφορικά με τα φύλα.
Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά αναπαριστούν τα γυναικεία κινήματα εκείνης της εποχής, παρουσιάζοντας τις συλλογικότητες, τις ιδέες, τις διεκδικήσεις και τη δράση τους. Τα εκθέματα έχουν παρουσιαστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και στην Αντίκυρα Βοιωτίας.
Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη στο κοινό και θα λειτουργεί καθημερινά από 9:00 έως14:00 και από 17:00 έως 21:00.

advertisement

Be the first to comment on "ΠΑΤΡΑ: Η Έκθεση «Ο φεμινισμός τα χρόνια της Μεταπολίτευσης» -Μέχρι τις 14 Απριλίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.