ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η Δημοτική Κίνηση «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» στη δεύτερη συνέλευσή της την Κυριακή

Η δημοτική κίνηση ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Πάτρα θα πραγματοποιήσει την δεύτερη συνέλευση της αυτή την Κυριακή 17/3 στις 17:30 στην ΕΒΕ. Απευθύνουμε ανοιχτό συντροφικό κάλεσμα σε όλους τους συναγωνιστές που αναζητούν και αγωνιούν για μια αριστερή ανατρεπτική πολιτική πρόταση σε δημοτικό επίπεδο.
Σε μια πολιτική περίοδο που προσπαθούν να μας πείσουν να διαλέξουμε ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη με την προεκλογική «αντιπαράθεση» να έχει πάρει φωτιά, βασικός στόχος της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είναι να δοθεί μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης του ανατρεπτικού κίνηματος εργαζομένων-νεολαίας απέναντι στην βάρβαρη επίθεση που διεξάγουν κυβέρνηση-ΕΕ και υλοποιούν πιστά οι δήμοι και οι περιφέρειες. Ενάντια σε Κλεισθένη, Καλλικράτη και μνημόνια, καθώς και σε εθνικισμό, ιμπεριαλισμό, φασισμό, πόλεμο. Για να συγκροτηθεί «μέτωπο ρήξης και ανατροπής» ενάντια στο τοπικό κράτος, για να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.
Ο παραπάνω δρόμος απαιτεί σύγκρουση με το ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν χωράει σε διαχειριστικές αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική προς όφελος μας μέσα στο πλαίσιο των μνημονίων και της ΕΕ, μέσα στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη», μέσα τελικά στον καπιταλιστικό μονόδρομο. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο τρανταχτή απόδειξη για αυτό από την Δημοτική Αρχή Πελετίδη που αποτέλεσε παράδειγμα της καλύτερης διαχείρισης που μπορεί να υπάρξει, αφού πέρα από επιμέρους παραχωρήσεις που έγιναν δεν μπόρεσε να ακολουθήσει συνολικά διαφορετική πολιτική και να παρεκκλίνει από τις μνημονιακές δεσμεύσεις.
Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Πάτρα θα δώσει την μάχη επιμένοντας στον δύσκολο δρόμο της συνολικής σύγκρουσης με κεφαλαίο-ΕΕ-ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους για να ανοίξει άλλος δρόμος για τον λαό και την νεολαία, για να τα πάρουμε όλα πίσω. Καλούμε όλους/ες τους αγωνιστές/στριες που ενδιαφέρονται για την παραπάνω υπόθεση να παρευρεθούν στην συνέλευση μας για να συζητήσουμε για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα.