(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Γ. Μόσχου – «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση»

Με αφορμή το βιβλίο του συμπολίτη Γιώργου Μόσχου «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πικραμένος», θα πραγματοποιηθεί στο Αναγνωστήριο Bright Side στην οδό Φιλοποίμενος 45, εκδήλωση -συζήτηση, σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στις 19.30 το απόγευμα.

Το εν λόγω βιβλίο ακολουθώντας ήδη την επιτυχημένη πορεία του ως εργαλείο της Πατραϊκής ιστορίας κυκλοφορεί σε 3η συμπληρωμένη και επαυξημένη έκδοση (2016). Αυτή τη φορά εντάσσεται λειτουργικά στη θεματική ενότητα «Γνωρίζοντας την πόλη μας», πρωτοβουλία δηλαδή εκδηλώσεων και δράσεων για αναγνώστες ιστορίας και λογοτεχνίας από το Αναγνωστήριο Bright Side.

Στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί θα συμμετάσχουν οι φιλόλογοι Γιώτα Ξυλιά και Ελένη Ροδοπούλου, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Αναγνωστηρίου ενώ θα παρευρίσκεται και ο συγγραφέας Γιώργος Μόσχος για να συνομιλήσει με το κοινό.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την περίοδο που ο γερμανικός ναζισμός από κοινού με τον ιταλικό φασισμό έριξε την ανθρωπότητα στην βαρβαρότητα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στη φρικαλεότητα των σφαγών, από τις οποίες η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή πλήρωσε το δικό της βαρύ μερίδιο με εκατοντάδες εκτελεσμένους.

Στη φωτ. η βίλα Λυμπερόπουλου στην Πάτρα, που χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί ως φυλακή πατριωτών στην Κατοχή και ο περιβάλλον χώρος της ως στρατόπεδο ομήρων για εκτέλεση.