(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ:Σήμερα το τελευταίο αντίο στην γλυκιά δασκάλα Πένυ Σακοβέλη- Μηνύματα θλίψης για το θάνατο της γνωστής εκπαιδευτικού

Σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 59χρονης εκπαιδευτικού Πένυς Σακοβέλη και υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης βυθίζοντας στο πένθος την εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας, και γενικότερα της Δυτ. Ελλάδας, μετά απο γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η Πένυ Σακοβέλη υπήρξε γενναίος άνθρωπος, ήταν μαχήτρια και το είχε αποδείξει, ενώ αγωνίστηκε για να αλλάξει τον κόσμο σ’ όλη την διαδρομή της στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πρωτοστάτησε στην διοργάνωση καινοτόμων περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας και του νομού, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, ενώ πάντα ήταν δίπλα στους συναδέλφους και τους μαθητές της. Ήταν πολυπράγμων, ενεργός πολίτης, είχε συμμετοχή σε πολλούς συλλόγους με κοινωνική προσφορά και το κενό που αφήνει πίσω της είναι δυσαναπλήρωτο.

Η Πένυ Σακοβέλη ήταν υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ανελλιπώς από το 2010 και το έργο της υπήρξε σπουδαίο.

 

Οι συμμαθήτριες της θέλησαν με μια «χαμογελαστή» φωτογραφία να την αποχαιρετίσουν.

“Καλό ταξίδι αγαπημένη μας συμμαθήτρια….καλό ταξίδι Πρόεδρε…ήσουν μια αγωνίστρια…”, έγραψαν πάνω από φωτογραφία από παλαιότερη, χαρούμενη συνάντησή τους, οι συμμαθήτριες και φίλες της εκλιπούσας.

Μερικά ακόμη από τα μηνύματα που γράφτηκαν, έλεγαν τα εξής συγκινητικά για την Πένυ Σακοβέλη:Οι συμμαθήτριες της Πένυς Σακοβέλη την αποχαιρετούν με μία φωτογραφία & συγκινητικά λόγια: Καλό ταξίδι Πρόεδρε Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 16/3 στο ναό της Αγ. Σοφίας Πατρών

Ursula Provizionatou: Πάντα μας μάζευε και ήμασταν χαρούμενες όπως σε αυτή την φωτογραφία τώρα θα μας μαζέψει για το τελευταίο αντίο και όλες μας θα προσευχηθούμε να έχει καλό παράδεισο. Καλό κουράγιο στα αγαπημένα της παιδιά και στους γονείς της.

Eleni Theodosi: Καλό ταξίδι αγαπημένη μου συμμαθήτρια! Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου και στη σκέψη μου!

Maria Tsouni: Καλό ταξίδι αγαπημένη μου συμμαθήτρια.!

Evi Valvi: Καλό ταξίδι αγαπημένη μου συμμαθήτρια! Θα σε θυμάμαι πάντα όπως σε γνώρισα στα σχολικά μας χρόνια, χαρούμενη και λαμπερή, εκπληκτική μαθήτρια. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά, στους γονείς της και σε όσους της κράτησαν το χέρι στις δύσκολες ώρες της.

Eleni Marinaki: Ας αναπαυθεί η ψυχούλα της. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της & στους γονείς της.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος με αφορμή τον θάνατο της εκπαιδευτικού Πένυς Σακοβέλη, αναφέρει τα εξής:

«Η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας συνεχίζει να πενθεί. Σήμερα πληροφορηθήκαμε πως έφυγε για πάντα από κοντά μας μια ακόμη εκπαιδευτικός, η Πένυ Σακοβέλη.

Η εκλιπούσα ήταν δασκάλα και για πολλά χρόνια αφιερώθηκε στις καινοτόμες δράσεις της εκπαίδευσης, εφόσον ήταν υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και πολιτιστικών θεμάτων παλαιότερα. Συνέδραμε με μεγάλη αφοσίωση και εξαιρετική επιτυχία το έργο των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των μαθητών, που εμπλέκονταν σε σχολικά προγράμματα. Υπήρξε αρωγός χιλιάδων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν στα σχολεία και προήγαγαν τη βιωματική μάθηση και την ομαδοσυνεργατική διαδικασία. Ήταν η ψυχή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα σχολεία της περιοχής μας. Είναι βέβαιο πως η σφραγίδα της θα μείνει ανεξίτηλη και το κενό της θα είναι δυσαναπλήρωτο στα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής.

Ο πρόωρος χαμός της αποτελεί μεγάλη απώλεια για την οικογένειά της, τους φίλους της, καθώς και για την εκπαίδευση.

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Καλό ταξίδι αγαπημένη συναδέλφισσα.»

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο της εκπαιδευτικού Πένυς Σακοβέλη, υπεύθυνης Πρωτοβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα, που συνεργαζόταν με τον Δήμο και ειδικότερα με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων στην πλαζ της Αγυιάς.
Η Πένυ Σακοβέλη, εργαζόταν με πάθος, συνέπεια και αγάπη, που το μετέδιδε και σε μας που συνεργαζόμασταν μαζί της. Αγωνιζόταν για να έχουν τα παιδιά μας σωστή κατεύθυνση στη ζωή τους. Ο θάνατός της μας λυπεί πολύ. Θερμά συλλυπητήρια από καρδιάς, στην οικογένεια και τους οικείους της.

 

ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ: Το κενό που άφησε η Πένυ Σακοβέλη είναι δυσαναπλήρωτο

 

“Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τα συναισθήματα από την απώλεια ενός τέτοιου ανθρώπου, όπως ήταν η Πένυ Σακοβέλη. Γυναίκα, Εκπαιδευτικός, Παιδαγωγός με όραμα και δυναμισμό, αλλά και έμφυτο το στοιχείο της αυτοδιάθεσης και προσφοράς στην κοινωνία και ιδιαιτέρως στα παιδιά.

 

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της ως Αντιδήμαρχος, όταν ως νέα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Σχολεία έδωσε “σάρκα” και “οστά” στο πρόγραμμα, αναπτερώνοντάς το. Το ίδιο ακριβώς έπραξε και με το πρόγραμμα Ανακύκλωσης. Γι’ αυτό, η Πάτρα της χρωστάει πολλά!

 

Όνειρό της, ήταν να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές την έννοια του σεβασμού στο περιβάλλον και προς τον συνάνθρωπο. Το κενό που αφήνει πίσω της είναι δυσαναπλήρωτο. Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της.»

 

Η απώλεια της Πένυς  Σακοβέλη μας γεμίζει πόνο και θλίψη.

Από το ξεκίνημά της στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση  συνεργαστήκαμε στενά σε πολλά προγράμματα, δοκιμάζοντας παλιές και νέες εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Θα λείψει πολύ από το χώρο των φωτισμένων εκπαιδευτικών που δίνουν πολλά και από την προσωπική ζωή τους για μια καλύτερη παιδεία.

Το χαμόγελό της θα μας συνοδεύει σε κάθε χαρούμενη παιδαγωγική δράση.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εθελοντές της ΠΡΟΤΑΣΗΣ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά της.