Ethiopian Airlines: Έως και έξι μήνες οι έλεγχοι DNA των θυμάτων του μοιραίου Boeing

Μακρές αναμένεται να είναι οι διαδικασίες ταυτοποίησης της μοιραίας πτήσης του Boeing της Ethiopean Airlines, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι DNA.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσέφερε στις οικογένειες των 157 θυμάτων χώμα από το σημείο του δυστυχήματος για να θάψουν.

Παράλληλα, στο Παρίσι, οι ερευνητές έχουν αρχίσει να εξετάζουν τα μαύρα κουτιά της πτήσης, τα οποία εντοπίστηκαν στο σημείο που συνετρίβη το Boeing 737 MAX 8 των Ethiopian Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα.

Λειτουργία στην Αντίς Αμπέμπα για τα θύματα

H Ethiopian Airlines πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή μια λειτουργία στην Αντίς Αμπέμπα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, όπου έχουν ταφεί πολλοί Αιθίοπες ηγέτες.

«Η εταιρεία μάς είπε ότι θα μας δώσουν ένα κιλό χώμα για να θάψουμε σε μια κηδεία που θα οργανώσει εκείνη», δήλωσε ένας συγγενής θύματος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων θα εκδοθούν μέσα σε δύο εβδομάδες, οπότε και θα δοθούν κάποια χρήματα στις οικογένειες για να καλύψουν τα άμεσα έξοδά τους.

Η επιστροφή των λειψάνων των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα, θα χρειαστεί έως και έξι μήνες για να ολοκληρωθεί, επισημαίνεται σε έγγραφα που δόθηκαν σε συγγενείς των θυμάτων στο ξενοδοχείο Skylight.

Παραμένουν καθηλωμένα τα Boeing 737 ΜΑΧ

Οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι ακόμη νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, όμως οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο έχουν καθηλώσει τα Boeing 737 MAX.

Ήδη τα στοιχεία της πτήσης δείχνουν κάποιες ομοιότητες με τη συντριβή τον Οκτώβριο ενός άλλου Boeing 737 της Lion Air, με 189 επιβαίνοντες. Και τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν λίγη ώρα μετά την απογείωσή τους και αφού οι πιλότοι τους ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα.