Σαντορινιός: Και στις αερομεταφορές το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους νησιώτες

Στις αεροπορικές συγκοινωνίες θα επεκταθεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους νησιώτες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Από τη Ρόδο, όπου βρίσκεται ο κ. Σαντορινιός διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες με τις αεροπορικές εταιρείες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή η επιδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων, μέχρι το τέλος Μαΐου ή το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.

Εντός των ημερών, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή. Μόλις προχωρήσουν τα απαραίτητα τεχνικά θέματα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα καθορίζει τη διαδικασία εφαρμογής του μέτρου.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, το μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για ειδικές πολιτικές στα νησιά.

Το μεταφορικό Ισοδύναμο εφαρμόζεται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 49 νησιά

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει τεθεί σε ισχύ σε 49 νησιά και αφορά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στη μεταφορά εμπορευμάτων. Σύντομα θα ισχύσει και για τα καύσιμα στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, αφού εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ.

Για τα καύσιμα, στόχος είναι το μέτρο να ισχύει από το 2020 σε όλα τα νησιά, ούτως ώστε η τιμή των καυσίμων να μην υπερβαίνει τον μέσο όρο της τιμής στα πρατήρια της Αττικής.