ΠΑΤΡΑ: Ακυρώθηκε οριστικά η συναυλία των Rotting Christ – «Τα βρόντηξε» και ο Αγγελάκας – Η Εκκλησία, η Χρυσή Αυγή και ο Δήμος

ΝΕΟΤΕΡΑ

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με την εταιρεία παραγωγής του συγκροτήματος Rotting Christ για να εξεταστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας.
Ο Δήμαρχος τους έκανε γνωστό ότι ο χώρος παραχωρείται σε όλους πλην της «Χρυσής Αυγής». Όταν αποκατασταθεί η βλάβη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διεξαγωγή συναυλιών, εφόσον υπάρχει αίτημα ο χώρος θα δοθεί.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.
Ο διοργανωτής της συναυλίας Γιώργος Σταματόπουλος με ανακοίνωση του στην σελίδα του στο facebook, έκανε γνωστό πως οι διαπραγματεύσεις με το δήμο Πατρέων για την παραχώρηση της Αίγλης στη Veso Mare δεν είχαν ευχάριστη κατάληξη για τους φίλους του συγκροτήματος και ως εκ τούτου, λόγω της μη ύπαρξης εναλλακτικής λύσης η συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί.
Γιώργος Σταματόπουλος – GG Events – Διοργανωτής συναυλίας, ανακοίνωση στο facebook:
Μετά από πολύωρη συζήτηση με το Δήμο Πατρέων και το Δήμαρχο προσωπικά είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν βγάλαμε καμία άκρη. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας δυνατός χώρος που να μπορέσει να μας φιλοξενήσει για να γίνει το live σήμερα. Ως διοργάνωση απευθυνθήκαμε σε όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να γίνει αυτό το live, του οποίου τη διεξαγωγή πήραμε πολύ προσωπικά μιας και θιχτήκαμε και εμείς ως διοργανωτές και οι φίλοι αυτης της σπουδαίας μπάντας, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ LIVE ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ. Φάνηκε όμως διαλλακτικός στο να εξετάσει το θέμα μας για νέα αίτηση σε νέα ημερομηνία. Είμαστε σε επικοινωνία με το Σάκη Τόλη προκειμένου να μας δώσει νέα ημερομηνία και να κάνουμε εκ νέου την αίτηση στο Δήμο. Θα αναρτήσουμε για λόγους διαύγειας την αίτηση μας στη σελίδα του event, έτσι ώστε να ξερετε κι εσείς τι συμβαίνει, και επιτέλους να εξιχνιάσουμε πόσο μας δουλεύει ο Δήμος και αν μας δουλεύει. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ. Μπορείτε όλοι να πάρετε τα χρήματα της προπώλησης σας πίσω, τόσο στα φυσικά σημεία, όσο και στη Βίβα. Σας ευχαριστούμε όλους για την απέραντη στήριξη σας και ελπίζουμε ολόψυχα να τα πούμε όλοι μαζί στη νέα ημερομηνία!!! Stay tuned, θα υπάρξουν κι άλλες ενημερώσεις!

H ανακοίνωση της μπάντας στο facebook
Με μεγάλη θλίψη άλλα και μεγάλη οργή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της μπάντας ότι η προγραμματισμένη για σήμερα -15 Μαρτίου- συναυλία στην Πάτρα δυστυχώς ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ πάρα τις υπέρμετρες προσπάθειες που κάναμε μέχρι τελευταία στιγμή για να πραγματοποιηθεί! Οι πραγματικά σκοτεινές δυνάμεις αυτού του τόπου πράξανε ότι μπορούσαν ώστε να αναβληθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός που στα ματιά τους ήταν ακραίο. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συγκεκριμένους θεοσεβούμενους και όχι μόνο «κυρίους» ότι μπορεί να χάθηκε η σημερινή μάχη αλλά όχι ο πόλεμος. Η ελευθερία του λόγου και της σκέψης είναι ένα δικαίωμα το όποιο σαν μπάντα μαχόμαστε και υποστηρίζουμε εμπράκτως για περισσότερο από 30 χρονιά σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου με οποιοδήποτε κόστος και έχουμε σκοπό να το κάνουμε μέχρι τέλους οπότε σύντομα ανακοινώνουμε νέα ημερομηνία στην Πάτρα στον ίδιο χώρο και να είστε σίγουροι ότι αυτήν την φόρα θα γίνει …NON SERVIAM!

SAKIS εκ μερους των ROTTING CHRIST

Υ.Γ.
1-Την συγγνώμη μας προς όλους τους φίλους της μπάντας για την οποιαδήποτε πιθανή ταλαιπωρία υπέστησαν αυτές τις μέρες. Εάν κάποιος από αυτούς επιθυμεί μπορεί να εξαργυρώσει το εισιτήριο του στην διοργανώτρια εταιρεία μέχρι την ανακοίνωση νέας ημερομηνίας

2-Τον σεβασμό μας σε όλους τους καλλιτέχνες και φυσικά στους Metal αδελφούς μας για την αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Το θέμα είναι ολονών μας!

Novel Vox

 

❗️Επειδή στην προσπάθεια φίμωσης του λόγου, της έκφρασης και της τέχνης δεν πρέπει κανείς να μένει σιωπηλός, η αυριανή συναυλία του ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ και των 100°C στον πολυχώρο Αίγλη του Δήμου Πατρέων αναβάλλεται❗️
⬇️
(Γιάννης Αγγελάκας & οι 100°C στον πολυχώρο Αίγλη)

▪️Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία και πιθανόν νέος χώρος διεξαγωγής της.

▪️Όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν το εισιτήριο τους μπορούν να το κάνουν από τα αντίστοιχα σημεία προπώλησης (ΔΙΗΧΟ , Το Χασομέρι , Discover Bookstore) ή από το viva.gr.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!

ΝΕΟΤΕΡΑ

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο Γιάννης Αγγελάκας, ο οποίος είχε προγραμματίσει να δώσει συναυλία στην “Αίγλη” αύριο Σάββατο, με βολές του κατά του Δήμου της Πάτρας, αναφέρει ότι αν δεν εμφανιστούν οι Rotting Christ, ούτε ο ίδιος θα εμφανιστεί. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: “Rotting Greece (Σάπια Ελλάδα) μου μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στον πολυχώρο Αίγλη του δήμου Πατρέων” αναφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας σχετικά με τον Πανελλήνιο σάλο που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα μετά την απόφαση να μην παραχωρηθεί ο χώρος της Αίγλης στο συγκρότημα Rotting Christ.

Όπως ο επίσης τονίζει “αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία τους είτε σήμερα κανονικά είτε την Κυριακή, μιας και θα έχει αποκατασταθεί το “τεχνικό πρόβλημα” μέχρι τότε,δεν πρόκειται ούτε εμείς να παίξουμε το Σάββατο στον συγκεκριμένο χώρο.Εύχομαι ο “προοδευτικός” δήμαρχος της Πάτρας να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη”.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο αναβολής της συναυλίας των Rotting Christ που τελικά μεταφέρθηκε για αύριο στις 8 το βράδυ στο χώρο του Metropolis στην Πάτρα. Αυτό έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρεία GG Events, λόγω της έκτασης των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν.Ωστόσο, η τελική απόφαση φαίνεται πως είναι να δοθεί.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Σε σχέση με τα αναγραφόμενα σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί «λογοκρισίας» κ.λπ. ενημερώνουμε ότι η συναυλία των Rotting Christ η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην αίθουσα «Αίγλη», δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων. Αυτό γνωστοποιήθηκε από τον Δήμο Πατρέων στην διοργανώτρια εταιρεία.
Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό κόμμα της «Χρυσής Αυγής».
Όσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί , η διοργανώτρια εταιρία, έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην πόλη της Πάτρας, για τη συναυλία του metal συγκροτήματος Rotting Christ (Σάπιος Χριστός), που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή στην δημοτική αίθουσα της Αίγλης στη Veso Mare, αλλά την τελευταία στιγμή, αποφασίστηκε να μετακομίσει στον ιδιωτικό χώρο του Metropolis.
Ο διοργανωτής της συναυλίας, Γιώργος Σταματόπουλος κάνει λόγο για παρεμβάσεις της τοπικής εκκλήσίας και καταγγέλλει την δημοτική Αρχή για αθέτηση της συμφωνίας παραχώρησης της αίθουσας και για νέο μεσαίωνα.
Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Πατριωτική Αυγή» και υποστηριζόμενος πολιτικά από την “Χρυσή Αυγή” Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφθηκε με πρωτοβουλία του, τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για να ζητήσει την παρέμβασή του, ενώ λίγη ώρα μετά, κατέθεσε και σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, ζητώντας την απαγόρευση της συναυλίας, με την αιτιολογία ότι η μπάντα προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Ορθόδοξων Χριστιανών.
Ο διοργανωτής της συναυλίας Γιώργος Σταματόπουλος αναφέρει ότι, κατά πληροφορίες του, υπήρξαν πιέσεις από την Εκκλησία για να ακυρώσει ο δήμος το event, λόγω του υβριστικού ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού.
Με τη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα, ασχολείται και η σελίδα της Μονής Εσφιγμένου στο Facebook, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Μετά από τά καρνα-βάαλ-ια λοιπόν, έρχονται οί αντίχριστοι οί οποίοι επέλεξαν την πρώτη εβδομάδα της Αγίας και μεγάλης τεσσερακοστής και τήν Παρασκευή, των Α’ Χαιρετισμών προς Τήν Παναγία μας για να…. “προσφέρουν πολιτισμό”.
Μάλιστα, η Μονή αναφέρει ακόμα ότι, “έχουν ενημερωθεί τόσο ή Μητρόπολη Πατρών όσο και ο Δήμος ώστε να πάρουν θέση σε αυτήν τήν απαράδεκτη συμπεριφορά ή οποία προσβάλλει βάναυσα το Ορθόδοξο συναίσθημα.
Στον αντίλογο, υπάρχουν και αυτοί που αποκαλούν «κουφιοκέφαλους φανατικούς» όσους θέλουν να ακυρώσουν τη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα, ενώ κάποιοι άλλοι, εξαπολύουν αιχμές κατά του δήμου, αναφέροντας ότι υπέκυψε στις πιέσεις της Εκκλησίας, δίνοντας ένα γερό χτύπημα στον πολιτισμό και στην ελευθερία της έκφρασης. «Ο μεσαίωνας έχει έρθει, αλλά μάλλον δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι!!!» αναφέρει ένας άλλος χρήστης του facebook.