ΠΑΤΡΑ: Ο Νάσος Ηλιόπουλος για τη συναυλία των Rotting Christ – «Λογοκριτές η Δημοτική Αρχή Πελετίδη»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο facebook, χαρακτηρίζει ως λογοκριτές τη δημοτική Αρχή της Πάτρας, μετά την απόφασή της να πάρει πίσω το χώρο που είχε προγραμματιστεί για τη συναυλία του συγκροτήματος Rotting Christ στην Πάτρα. Όπως έγραψε:

«Τις τελευταίες μέρες είχαμε δύο περιστατικά λογοκρισίας. Στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της παράστασης “Πυρκαγιές” μια ομάδα ακροδεξιών επιχείρησε, ανεπιτυχώς ευτυχώς, να διακόψει την παράσταση επικαλούμενη την προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος. Στην Πάτρα ο Δήμος, επικαλούμενος ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα του δημοτικού πολυχώρου Αίγλη, ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία του ιστορικού ελληνικού συγκροτήματος Rotting Christ

Παρακολουθώ εξαιρετικά ανήσυχος την υποχώρηση του δήμου Πατρέων στις πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και ανθρώπων της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και με θλίβει η σιωπή του και η τακτική του να επικαλείται ηλεκτρολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι δουλειά του κάθε Δήμου, είναι να προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, να περιθωριοποιεί τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές της καθημερινής ζωής.

Δεν ξεχνώ τη συγκέντρωση έξω από το θέατρο Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού όταν μια έξαλλη ομάδα της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να κατεβάσει την παράσταση Corpus Christi.

Σε τέτοια περιστατικά επωάζεται ο φόβος και συρρικνώνεται η δημοκρατία. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης δεν είναι μια πολυτέλεια. Είναι πυλώνας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος»