ΠΑΤΡΑ: Η « Αριστερή Παρέμβαση» , αύριο, στο συλλαλητήριο για το φασισμό

Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό!

Η διαδήλωση στις 16 μάρτη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οξύνεται η αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και της Ελληνικής κυβέρνησης και εντείνεται ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός. Το δράμα των προσφύγων που θαλλασοπνίγονται στη Μεσόγειο και συναντούν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στις χώρες υποδοχής τους, οφείλεται στην αντιπροσφυγική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και την παρουσία του ΝΑΤΟ στη περιοχή. Τρία χρόνια μετά τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Ελλάδας – Τουρκίας, τα ποσοστά των πνιγμένων προσφύγων στη Μεσόγειο διπλασιάστηκαν μέσα στο 2018, ενώ στα νησιά του Αιγαίου η αθλιότητα των hot-spot και των μαζικών απελάσεων προσφύγων σε χώρες που κινδυνεύει η ζωή τους καλά κρατεί.

Το ελληνικό κράτος με μπροστάρη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικεί ρόλο χωροφύλακα στη περιοχή και εξοπλίζεται-χρηματοδοτείται από την ΕΕ για να διαφυλάξει τα σύνορα του από τα ποτάμια της προσφυγικής απελπισίας. Αρνείται την νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν στη χώρα, διατηρεί και ενισχύει το καθεστώς πολυμηνου εγκλεισμού των προσφύγων στους χώρους κράτησης, γκετοποιήσης των προσφύγων και έλλειψης υποδομών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα. Σε αυτό το φόντο δίνεται πρόσφορο έδαφος στην ανάπτυξη του ρατσισμού και του εθνικισμού, με νέα κρούσματα αντιπροσφυγικών επιθέσεων το τελευταίο διάστημα, στον απόηχο των συλλαλητηρίων για το «μακεδονικό».

Η επανάληψη της δίκης για την δολοφονική επίθεση στους εργάτες γης στην Μανωλάδα το 2013 την περασμένη Τετάρτη,  η οποία οδεύει προς την προκλητική πλήρη αθώωση των κατηγορουμένων,  επαναφέρει το ζήτημα της βάρβαρης εκμετάλλευσης προσφύγων και μεταναστών στο κάμπο της Ηλείας, που με την ανοχή του κράτους έχει μετατραπεί σε «ειδική οικονομική ζώνη» μάυρης εργασίας και παντελούς έλλειψης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντίστοιχες εικόνες είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και στο λιμάνι της Πάτρας με συνεχείς επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής στα καταλύματα προσφύγων σε ΑΒΕΞ-Λαδόπουλο, που κορυφώθηκαν με την επιχείρηση σκούπα το περασμένο καλοκαίρι και την βίαιη απομάκρυνση 600 ατόμων με μεταφορά τους σε κέντρα κράτησης.

Αντικειμενικά η φετινή κινητοποίηση αποκτά  βαθύτερο αντιΕΕ, αντικυβερνητικό χαρακτήρα και αντιπολεμικό περιεχόμενο. Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στην επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, την ΕΕ των κλειστών συνόρων και των φραχτών, ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια κυβέρνησης-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και στα Βαλκάνια.Για να καταδικαστεί και να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή και κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, να καταδικαστούν οι υπαίτιοι των επιθέσεων απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για να ηττηθεί ο φασισμός και ο εθνικισμός στους χώρους δουλειάς, τις σχολές και τα σχολεία μας. Να διεκδικήσουμε πλήρη δικαιώματα σε παιδεία, υγεία, εργασία για τους πρόσφυγες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης διεκδικώντας ένταξη των προσφύγων στις πόλεις και τα χωριά μας.

Να προτάξουμε την αλληλεγγύη και τη φιλία με τους γειτονικούς λαούς και την κοινή πάλη για ψωμί-ειρήνη-δουλειά-ελευθερίες!

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 16/3 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ