ΠΑΤΡΑ: H Μαρία Γούβη υποψήφια με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ” θα είναι η έμπορος Μαρία Γούβη.

«Στέκομαι δίπλα στον άξιο φίλο Πέτρο Ψωμά, γιατί χρόνια τώρα σε παράλληλες διαδρομές συνέργειας και ανιδιοτελούς προσφοράς για το κοινό καλό, έχω αντιληφθεί σε υπερθετικό βαθμό την απεραντοσύνη της αγάπης του για την Πάτρα και τους κατοίκους της. Με την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης, η Πάτρα θα έχει την ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά, να κοιτάξει το μέλλον της με άλλη, θαρραλέα, νεανική και πρωτοπόρα ματιά. Έχοντας στο πλευρό του μια ομάδα ικανών συνεργατών με όρεξη για δουλειά, όραμα και εμπεριστατωμένες και εφαρμόσιμες ιδέες, ο Πέτρος Ψωμάς, αποτελεί πραγματικά την εναλλακτική, έξω από τα τετριμμένα, πρόταση ως Δήμαρχος της πόλης μας. Το “σπιράλ” ήρθε και ανοίγεται στην πόλη!» δηλώνει με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

«Ονειρεύομαι την Πάτρα να “ανθίζει” από δράση και προσφορά 365 μέρες τον χρόνο» τονίζει σχετικά με το όραμά της και προσθέτει: «Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εκείνες συνθήκες όπου η γειτονιά, η κάθε γειτονιά θα λειτουργεί σαν μικρή πολιτεία, με συνεργατικές δράσεις περιβαλλοντικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ο δημότης θα έχει την ευκαιρία να προτείνει, να συμμετέχει και να νοιάζεται για την καθημερινότητα της γειτονιάς του. Η φροντίδα και η δημιουργία κατάλληλης δομής περισυλλογής, φιλοξενίας και περιποίησης των αδέσποτων ζώων που, χρόνια τώρα αποτελούν ζήτημα υψίστης σημασίας και για την δική μας πόλη, θα είναι ένα από τα πρώτα στοιχήματα που θα πρέπει να κερδηθούν με την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής.

Γέννημα θρέμμα της Πάτρας, η Μαρία Γούβη, κόρη εμπόρων της παλιάς φρουράς, έμαθε από μικρή πως η ζωή είναι ένα ατέρμονο ταξίδι προσπάθειας βελτίωσής της, όχι μόνο για το προσωπικό όφελος, αλλά και για τους γύρω της. Οι σπουδές στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά δεν ήταν ικανές να την κρατήσουν στο Κλεινόν Άστυ, μιας και η Πάτρα της καρδιάς της ήταν πάντα προορισμός, μάνα και λιμάνι. Στα πρώτα τρυφερά χρόνια της ενηλικίωσης, παράλληλα με τις Οικονομικές σπουδές, το μαγικό τοπικό ραδιόφωνο της έδωσε την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα “άγουρα” μετά – πειρατικά ερτζιανά χρόνια του Ράδιο Γάμμα, κάνοντας “7 βήματα στην άμμο” με μουσικές και σχόλια για αρκετά χρόνια. Η ανάληψη καθηκόντων στην οικογενειακή επιχείρηση ήταν το επόμενο βήμα. Ωστόσο, τα ηγετικά της καθήκοντα υπαγορεύουν διαχρονικά την εποικοδομητική συνεργασία της με ομάδες ενηλίκων και ανηλίκων για ομαδική πρόοδο και προκοπή. Δραστήριο Μέλος από ηγετικές θέσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Γραμματέας επί σειρά ετών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, είναι μερικές από τις δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια, πάντα με γνώμονα την ανάληψη πρωτοβουλιών και ομαδικών δράσεων για τη βελτίωση των συνθηκών του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Εμμανουήλ, Ιατρό – Διευθυντή του ΕΣΥ κι έχει μια κόρη, την Τζωρτζίνα, φοιτήτρια Ψυχολογίας.