ΠΑΤΡΑ: Ευρωπαίοι μαθητές και δάσκαλοι ήρθαν στο 35ο Δημοτικό σχολείο

Την εβδομάδα του Καρναβαλιού των Μικρών, το 35ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών φιλοξένησε μαθητές και δασκάλους από την Πολωνία, την Ιταλία και την Πορτογαλία στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους ΚΑ2 με υπευθύνους τον Δημήτριο Τάσιο, διευθυντή του σχολείου και την εκπαιδευτικό Πηνελόπη Μπρουσινού. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των μαθητών της ΣΤ΄τάξης για 6 ημέρες.

Με τη βοήθεια και την υποστήριξη τόσο του συλλόγου των εκπαιδευτικών όσο και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία μια σειρά από καθημερινές δράσεις και επισκέψεις εντός και εκτός σχολείου .

Πιο συγκεκριμένα στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος έλαβαν χώρα, γεύμα για το καλωσόρισμα των εταιρών, παραδοσιακοί χοροί και παραδοσιακά παιχνίδια και εορτασμός της Τσικνοπέμπτης, χορεύοντας γαϊτανάκι και ψήνοντας σουβλάκια.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέα, τον Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και την Αχαΐα Κλάους θαυμάζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Επίσης οι Ευρωπαίοι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν το Δήμαρχο της πόλης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Γιώργος Αγγελόπουλος. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί αναχώρησαν για την Αρχαία Ολυμπία.

Κατά την παραμονή τους στην Πάτρα είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το Πατρινό Καρναβάλι, συμμετέχοντας μαζί με το 35ο Δημοτικό Σχολείο στη μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών καθώς και στον αποκριάτικο χορό του σχολείου που έγινε στο Πάρκο της Ειρήνης. Ο σύλλογος Γονέων πρόσφερε από μια αναμνηστική πλακέτα σε κάθε χώρα και οργάνωσε μια αξέχαστη βραδιά με πολλές εκπλήξεις για όλους αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Την Κυριακή το βράδυ το σχολείο αποχαιρέτησε τους Ευρωπαίους φίλους & εταίρους με δώρα και αναμνηστικά από την Ελλάδα.