Μητσοτάκης: Η Θράκη είναι παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων

Την οδύνη του για την επίθεση με όπλα σε τζαμί στη Νέα Ζηλανδία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το χωριό Σάπες στη Ροδόπη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως “θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία. Και το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

“Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις κατά την επίσκεψή του στις Σάπες Ροδόπης. “Είμαι εδώ για να μεταφέρω με την παρουσία μου το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα έρθει στη χώρα εντός του 2019. Μια πολιτική αλλαγή, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και εδώ πέρα, για τη Ροδόπη και τη Θράκη”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην εικόνα “εγκατάλειψης”, που, όπως είπε, συνάντησε κατά την άφιξή του στη Ροδόπη και τη “γενικότερη αίσθηση απαισιοδοξίας και έλλειψης οποιαδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής”, τονίζοντας ότι “ο πληθυσμός μειώνεται, η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται και αυτή”. Και πρόσθεσε: “Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ. Πολιτικές οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τη μείωση της φορολογίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία πολλών, καλά πληρωμένων, θέσεων απασχόλησης”.

370251_iefimerida
370259_iefimerida
370262_iefimerida
370264_iefimerida
370265_iefimerida
kuriakos-mitsotakis-thraki

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι, παρά τα προβλήματα της “έντονης ανεργίας και κοινωνικών ανισοτήτων”, η Θράκη έχει “σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα”, τα οποία κεντρική εξουσία και αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν για να τα αναδείξουν.

“Θα εξηγήσουμε πώς το κεντρικό κράτος, η κεντρική εξουσία, η περιφερειακή διοίκηση μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να μπορέσουμε να ξαναδώσουμε ζωή στην όμορφη ακριτική Θράκη, για το πώς οι Θρακιώτες και ειδικά οι νέοι Θρακιώτες θα έχουν κίνητρο και λόγο για να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη εδώ πέρα στη Θράκη”.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, το δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών, Γιάννη Σταυρίδη, τον πρώην υπουργό, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, αυτοδιοικητικούς, στελέχη και μέλη της ΝΔ, περιηγήθηκε στη λαϊκή αγορά στο κέντρο των Σαπών και μίλησε με πωλητές και με πελάτες και ενημερώθηκε για τα τοπικά ζητήματα και προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Νωρίτερα, επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και καφενεία, όπου ήπιε καφέ, μίλησε με ιδιοκτήτες και με πελάτες και αντάλλαξε χειραψίες και ευχές με πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης θα επισκεφθεί τα χωριά Φιλλύρα, Ηλιόπετρα, Γεννησέα και Εχίνο. Το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει ομιλία του στην Ξάνθη.