(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι εγγραφές για την 5η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού ξεκίνησαν — Ο Ευάγγελος Μποχατζιάρ στον ΣΚΑΪ 89,4

«Μάθε τα πάντα για τον Αυτισμό» – Ανακαλύψτε Μαζί μας το Δώρο του Αυτισμού

Οι εγγραφές ξεκίνησαν για την 5η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού!!!

Ο αυτισμός αφορά στο 2,5% των γεννήσεων και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρόκειται για παγκόσμια επιδημία. H αντιμετώπιση έρχεται με την έγκαιρη παρέμβαση και πρόληψη που αρκετές φορές μπορεί να προλάβει την θεραπεία ή ακόμα και το ίδιο το πρόβλημα, αφού σημάδια κάνουν την εμφάνισή τους από τη βρεφική ηλικία. Είναι πολύ λυπηρό στην Ελλάδα του 2019 να περιμένουμε το παιδί μας με την εκάστοτε αναπτυξιακή ιδιαιτερότητα να ξεπεράσει τα δύο έτη ζωής του για να μιλήσουμε πλέον για εδραιωμένο αυτισμό.

Ο αυτισμός είναι διαταραχή της κοινωνικής επικοινωνίας και συγκεκριμένα της κοινωνικότητας . Ο αυτισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ. Όλοι οι αυτιστικοί με την κατάλληλη θεραπεία και εκπαίδευση μπορούν να μιλήσουν. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού που έχουν τέλεια άρθρωση και ομιλία. Το πρόβλημα με τον αυτισμό βρίσκεται στη χρήση της γλώσσας και τις λεκτικές αλλά και εξωλεκτικές συμπεριφορές, ύφος, χροιά, νοήματα. Πρόκειται για ένα τεράστιο φάσμα το οποίο εμπεριέχει δύο μεγάλες κατηγορίες. Τον Λειτουργικό Αυτισμό με κανονική ομιλία και τον μη Λειτουργικό με περισσότερες και σημαντικότερες αισθητηριακές δυσλειτουργίες που παρουσιάζουν και άλλα συνοδά προβλήματα λόγου, γλωσσικά, φωνολογικά, συντακτικά, γραμματικά καθώς και ψυχοσυνασιθηματικά, μέχρι και ολική απουσία λόγου και ομιλίας όταν δεν τους παρέχεται ουσιαστική βοήθεια.

Τα παιδιά με Αυτισμό είναι υπεύθυνα για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Διαθέτουν μοναδικές δεξιότητές που κατά καιρούς σε όλη την ανθρωπότητα τους έχουν καταστήσει ικανούς να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο τις ενασχολήσεις τους και να κατακτήσουν επαγγελματικές θέσεις σε παρά πολύ νεαρές ηλικίες αρκεί η κοινωνία να μπορέσει να διώξει μια για πάντα τα ταμπού της διαφορετικότητας και να επιτρέψουμε επιτέλους στα άτομα με ιδιαιτερότητες να κυκλοφορήσουν ανάμεσά μας με ίσα δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία όπου δυστυχώς όποιος διαφέρει τιμωρείται και περιθωριοποιείται κοινωνικά.

Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους στην 5η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμούγια να γνωρίσετε τα πάντα για τον αυτισμό μέσα από αληθινές μαρτυρίες και επιστημονική ανάλυση.

Η παρακολούθηση της, για το κοινό της Πάτρας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, θα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Τόπος διεξαγωγής: AdonisHotel
Διεύθυνση: Καψάλη 9 & Ζαΐμη
Ώρες διεξαγωγής: 10:00 – 16:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Δηλώστε άμεσα την εγγραφή σας, συμπληρώνοντας το δελτίο εγγραφής κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.mpoxatziar.gr/cms/?page_id=3630

Ο Λογοθεραπευτής –Διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου Πάτρας, Ευάγγελος Μποχατζιάρ μίλησε στην εκπομπή Σημείο Αιχμής με την Κωνσταντίνα Τσεγγενέ για την 5η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού:

Να θυμάστε:

Με την κατάλληλη εκπαίδευση και πρώιμη παρέμβαση ο αυτισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί. Πρώτο βήμα είναι η πρώιμη παρέμβαση και δουλειά από το οικογενειακό περιβάλλον αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί η συμφιλίωση με την ιδιαιτερότητα του παιδιού μας για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα μικρά καθημερινά « δώρα» που η διαταραχή αυτή μπορεί να μας δώσει. Γιατί… κάθε παιδί είναι ένα θαύμα της φύσης και ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ αφού η φύση, πρωτίστως, κατέχει το δικαίωμα της ποικιλομορφίας, γεγονός που κανένας δεν μπορεί να της το στερήσει.
Το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο – Ινστιτούτο Ίρλεν Ελλάδας, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς της Ημερίδας, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Βίκος Α.Ε. , το ξενοδοχείο AdonisHotel, την SUPERFAST FERRIES & την ΑΝΕΚ LINES, τα ζαχαροπλαστεία Dolce,MaxPerry&ChocoCaramel που συμβάλουν με την καλύτερη δυνατή στήριξή τους για την διεξαγωγή της Ημερίδας. Επίσης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χορηγούς επικοινωνίας της Ημερίδας, την εφημερίδα Γνώμη, τον τηλεοπτικό σταθμό Lepandoκαθώς καιτα ραδιόφωνα SkaiPatras 89,4, Sport 104,1, Παλμός & Μελωδία 100,4,όπου συμβάλουν και αυτοί με την σειρά τους με την καλύτερη δυνατή προβολή της Ημερίδας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δικτύωσης.

Πληροφορίες – Εγγραφές: www.mpoxatziar.gr

Τηλέφωνο: 2610 433 852