Η κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης από το ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου Βουλευτή Αχαΐας,
Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής για την απάντηση του Υπουργού ΥΜΕΠΟ κ. Βίτσα σε επίκαιρη απάντησή του στην Ολομέλεια της Βουλής

 

Στην επίκαιρη ερώτησή μας προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα αποκαλύφθηκε η καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης για την κατάληψη του δημόσιου τομέα από «ημέτερα» στελέχη, μέσω της «ανακύκλωσης» των θέσεων και την βαθιά κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, έστω και μέσω ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα, διορίσθηκε τομεακός Γραμματέας του ΥΜΕΠΟ ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου Υπουργείου, μετά από φωτογραφική, εντελώς στημένη προκήρυξη με προσόντα και προϋποθέσεις που απέκλειαν εκ προοιμίου κανονικούς υποψήφιους για να καταλήξει η επιλογή του ΑΣΕΠ στους επιθυμητούς από τον Υπουργό υποψηφίους. Έτσι, ανακαλύφθηκε αυθαίρετα η ανάγκη προϋπηρεσίας σε ‘’υψηλή θέση ευθύνης’’, για να αποκλειστούν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι και να επιλεγεί ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΕΠΟ και πρώην Δήμαρχος για οκτώ χρόνια στη θέση του τομεακού Γραμματέα. Δεν τηρούν πια ούτε τα προσχήματα, αφού και οι δύο προτεινόμενοι για τη θέση, κατά τον Υπουργό, ήταν συνεργάτες και φίλοι του.
Η κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης από το ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ακόμα και κάποιες εβδομάδες ή λίγους μήνες πριν τις εκλογές, με μεθόδους «πονηρού πολιτευτή», αγνοώντας την ανάγκη τοποθέτησης σε νευραλγικές θέσεις ικανών και άξιων στελεχών που υπάρχουν χωρίς κομματική εξάρτηση, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι «άριστοι» του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αρεστοί των Υπουργών και τα κομματικά τους στελέχη. Γι’ αυτό και η όλη διαδικασία του διορισμούτων τομεακών γραμματέων πρέπει να ελεγχθεί και να αξιολογεί από την αρχή.