Δεν υπάρχει όραμα για την βελτίωση της εικόνας της πόλης

Με αφορμή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, την ερχόμενη Δευτέρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης “Πάτρα: Η δική μας Πόλη” Νίκος Τζανάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις πριν δυο μέρες μίλησα δημόσια για το μείζον θέμα της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, που δυστυχώς στην Πάτρα αποτελεί … ακόμα ζητούμενο, και άλλη μία πρόσκληση από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, για συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα το πρωί, … ήλθε να με επιβεβαιώσει στο ότι η Δημοτική Αρχή της πόλης μας δεν έχει ούτε όραμα, αλλά ούτε καν διάθεση για να πράξει τα στοιχειώδη.

– Ούτε ένα, από τα “5” θέματα, δεν αφορά κάποια αισθητική παρέμβαση σε κοινόχρηστους χώρους

– Ούτε ένα, δεν αφορά στην ελάχιστη κάλυψη αναγκών των νέων της πόλης μας

– Ούτε ένα, δεν αφορά σε διανοίξεις οδών, δημιουργία πλατειών ή αλλαγή της κακής εικόνας που εμφανίζει η Πάτρα, σε κέντρο και συνοικίες.

Ενδεικτική είναι η εικόνα και του Δημαρχείου, με …χορτάρια στις εισόδους του και την αντιαισθητική αφισορύπανση. Υποσυνείδητα δημιουργείται σε όλους το συναίσθημα πως έχει εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια να ομορφύνουμε την πόλη…

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, λοιπόν, θα ‘πρεπε να ήταν το “βήμα” της παράταξης του κ. Πελετίδη ώστε μέσα από πρωτοβουλίες να διαφαίνεται η ύπαρξη πολιτικής και οράματος για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Αντ’ αυτού, η Δημοτική Αρχή περιορίζεται σε συνεδριάσεις ΤΥΠΙΚΗΣ (και μόνο μετά από υπηρεσιακές εισηγήσεις) διαχείρισης ζητημάτων της καθημερινότητας που όμως δεν συντελούν στην παραμικρή βελτίωση της εικόνας της πόλης. Η Δημοτική Αρχή μοιάζει να έχει παραδώσει τον έλεγχο στον αυτόματο πιλότο, αποδεχόμενη ρόλο … απλού διαχειριστή τεχνοκρατικών θεμάτων, (κάτι που θα έπραττε ούτως ή άλλως η οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή).

Θέλουμε η Πάτρα να ξαναγίνει δική μας πόλη! Έτσι όπως την αξίζουν οι Πατρινοί και όπως ταιριάζει στην ιστορία της. Θέλουμε την Πάτρα της αισθητικής, με αληθινή ποιότητα ζωής. Θέλουμε μια … Ανθρώπινη πόλη!».