Τι τρέχει με την Acun Medya; Η πώληση και οι απολύσεις

Δυναμική είσοδο στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο έκανε πριν από τρία χρόνια η «Acun Medya» αλλάζοντας τα δεδομένα.

Αν και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί ήθελαν να συνεργαστούν με την τούρκικη εταιρεία παραγωγής τελικά ο Acun Ilicali συμφώνησε με τον ΣΚΑΪ που μέσα από τα προγράμματά του (Voice, Survivor, My style rocks, Power of love, Ελλάδα έχεις ταλέντο) ο σταθμός του Φαλήρου σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο στα ποσοστά τηλεθέασής του.

Την τρέχουσα όμως σεζόν και με αποκορύφωμα τις επιδόσεις του τρίτου κύκλου του ριάλιτι επιβίωσης τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η ανατροπή αυτή όμως δεν ισχύει μόνο στα καθ’ ημάς αλλά φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει από τη γειτονική μας χώρα όπου εδρεύει η εταιρεία παραγωγής.

Εκτός των άλλων ο Acun Ilicali είναι ιδιοκτήτης και του τούρκικου τηλεοπτικού σταθμού TV8 που προβάλλει παράλληλα με τον ΣΚΑΪ και το «Survivor Ελλάδα Τουρκία» και στο οποίο παρατηρείται η ίδια μείωση στα ποσοστά τηλεθέασής του.

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα σε τούρκικα μέσα ενημέρωσης αναφέροντας ότι ο τηλεοπτικός σταθμός TV8 έχει πολλά χρέη αντιμετωπίζοντας πλέον σοβαρά προβλήματα. Επειδή λοιπόν ο τηλεοπτικός σταθμός φαίνεται να είναι «βυθισμένος» στα χρέη κάποια δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Acun πούλησε μέρος των μετοχών του στην «Doğuş Media Group» που έχει στην κατοχή της και άλλο τηλεοπτικό σταθμό, ενώ άλλα δημοσιεύματα θέλουν να προχωρά σε πώληση όλων των μετοχών του σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Τουρκίας, τον «Medical Park Hastaneler Grubu», που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα σε τούρκικα μέσα ενημέρωσης η τιμή πώλησης του TV8 είναι 210 εκατομμύρια δολάρια τιμή που φάνηκε υψηλή σε όμιλο του Αζερμπαϊτζάν –κι ιδιαίτερα λόγω των υψηλών χρεών του σταθμού- με τον οποίο ο Acun έκανε επαφές αλλά σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα δέχτηκε πρόταση από ελβετική εταιρεία που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην Τουρκία.

Εκτός όμως με το τι θα γίνει με τον τηλεοπτικό σταθμό και αν θα παραμείνει ή όχι στα χέρια του Acun Ilicali, ο ισχυρός άντρας φαίνεται ότι θα συνεχίσει την εταιρεία του, την Acun Medya, έστω και με τις αναγκαστικές περικοπές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsit.gr και του Γρηγόρη Μελά, πριν από λίγες ημέρες δεκάδες…. το ξαναλέω, δεκάδες τούρκοι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στον Άγιο Δομίνικο για την παραγωγή του Survivor πήραν το εισιτήριο επιστροφής μετά από απόφαση μείωσης εξόδων. Όπως είναι λογικό ανησυχία έχει προκληθεί και στο παράρτημα της τούρκικης εταιρείας που λειτουργεί στη χώρα μας με κάποιους να υποστηρίζουν ότι είναι θέμα ημερών η κρίση του Survivor–κι όχι μόνο αυτού!- να προκαλέσει κι εδώ απολύσεις.

Επίσης αξίζει να αναφέρω πως αν το ριάλιτι επιβίωσης δεν σημειώσει άνοδο στους πίνακες τηλεθέασης μπορεί τελικά ο κύκλος του να κλείσει νωρίτερα από ό,τι συνήθιζε και έχουν προγραμματίσει. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν το επόμενο διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών, του Acun Ilicali και του ΣΚΑΪ, αφού άλλωστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα μπει και η μετέπειτα συνεργασία τους…!

http://www.tvnea.com