ΠΑΤΡΑ: Η Εύα Κοταμανίδου στο αναλόγιο «Γυναικών καθρέφτισμα» – Σήμερα στο Θέατρο «Αγορά»

 Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Εύα Κοταμανίδου θα βρεθεί αυτή την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 στις 21.00 στο θέατρο Αγορά στην οδό Καραΐσκάκη 149, συμμετέχοντας στο μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Γυναικών καθρέφτισμα», βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και στην ανθολογία μελοποιημένης ποίησης «Ωδή στη Γυναίκα» του συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου.

Μέσα από τον διάλογο δυο γυναικών, μιας μάνας και μιας κόρης, διαφαίνεται η πορεία της Γυναίκας στον χρόνο. Δυο γυναίκες μονολογούν «συνομιλώντας». Μια εξομολόγηση και μια απολογία της μιας γενιάς στην άλλη, ένας εσωτερικός προβληματισμός, ένας επαναπροσδιορισμός της ύπαρξής τους. Η μουσική λειτουργεί αντιστικτικά με το κείμενο καθώς ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου και ως μουσικός επί σκηνής «συνομιλεί» με την «αιώνια Γυναίκα» στον χώρο και τον χρόνο με μελοποιημένα ποιήματα της Κικής Δημουλά, του Κωστή Παλαμά, της Αιμιλίας Δάφνη, του Γιάννη Κουτσοχέρα αλλά και με παραδοσιακά νανουρίσματα και τραγούδια.

Συμμετέχει η ηθοποιός Ειρήνη Γρέκα και η Έλενα Παπαδημητρίου στο τσέλο και το τραγούδι.

Η σκηνοθεσία είναι της συγγραφέως Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και μειωμένο 8 ευρώ.

Τηλ. Κρατήσεων: 6948480298

*Λόγω των περιορισμένων θέσεων του θεάτρου Αγορά στην οδό Καραισκάκη, όσοι ενδιαφέρονται καλό είναι να κάνουν κράτηση.

Να θυμίσουμε πως η Εύα Κοταμανίδου έχει συνεργαστεί παλιότερα και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε παραστάσεις όπως η «Συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Κίττυς Αρσένη που είχε ανέβει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων τον Μάρτιο του 1997.