Ισπανία: Μυστηριώδης «Ρομπέν των Δασών» αφήνει χρήματα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται

Τον μυστηριώδη «Ρομπέν των Δασών» που τους αφήνει χρήματα σε φακέλους έξω από τις πόρτες τους, ψάχνουν οι κάτοικοι του μικρού χωριού Βιγιαραμιέλ, στην Βόρεια Ισπανία.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν βρει φακέλους στις πόρτες τους, που περιέχουν έως 100 ευρώ κάθε φορά.

Μεταξύ τους δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση και οι περίπου 800 κάτοικοι του χωριού αναρωτιούνται πώς επιλέγονται κάθε φορά οι τυχεροί και ποιος είναι ο «ευεργέτης».

Κάποιοι φάκελοι ήταν καφέ, κάποιοι έγραφαν την πλήρη διεύθυνση του παραλήπτη, κάποιοι είχαν σημειωμένες φράσεις ολόκληρες ή και καρδούλες.

Μεταξύ των παραληπτών του δώρου, μια χήρα με το γιο της, οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, άτεκνα ζευγάρια μέσης ηλικίας, χωρίς δηλαδή να υπάρχει καμία προφανής σύνδεση μεταξύ τους.

Αν και κάποιοι από τους παραλήπτες πήγαν στην αστυνομία και ανέφεραν το γεγονός, θέλοντας να διαπιστώσουν ακόμα και εάν τα χαρτονομίσματα ήταν πλαστά, δεν έχει ξεκινήσει καμία επίσημη έρευνα – κανείς, φυσικά, δεν έχει υποβάλει μήνυση!