Ιερόσυλοι χτύπησαν ναούς στην Κόνιτσα και την Κω


Για πολλοστή φορά, ιερόσυλοι που εξορμούν από την γειτονική Αλβανία «χτύπησαν» στα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου. Οι δράστες εισέβαλαν στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην κωμόπολη Κόνιτσα κοντά στα σύνορα και άρπαξαν από μέσα διάφορα ιερά σκεύη.

Όπως κατήγγειλε ο ιερέας που διαπίστωσε την εισβολή στο ναό, οι άγνωστοι κακοποιοί είχαν παραβιάσει ένα παράθυρο από το οποίο μπήκαν στο εσωτερικό και έκλεψαν ένα άγιο ποτήρι, μία αγία λαβίδα, μία αγία λόγχη και έναν αστερίσκο. Μάλιστα, οι ίδιοι δράστες παραβίασαν και το Πνευματικό Κέντρο της κωμόπολης που βρίσκεται δίπλα στο ναό, αλλά δεν βρήκαν κάτι αξίας για να κλέψουν. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος διενεργούν προανάκριση για την εξιχνίαση της διάρρηξης.

*** Ιερόσυλοι έδρασαν και στην Κω, όμως δεν έκλεψαν κάτι από την εκκλησία του Αγίου Παύλου στην περιοχή Λινοπότι, αλλά αρκέστηκαν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές σπάζοντας με πέτρες τα τζάμια στα παράθυρα και τις πόρτες του ναού! Οι πιστοί που βρήκαν τις ζημιές, ερεύνησαν το ναό και την παρακείμενη αίθουσα αλλά διαπίστωσαν πως δεν είχε κλαπεί κάτι και όλα δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες έβγαλαν απλώς το μένος τους προς την εκκλησία!