Επίδομα ενοικίου: Με έξι βήματα η υποβολή της αίτησης

Χιλιάδες είναι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) μέχρι σήμερα το μεσημέρι υποβλήθηκαν συνολικά 93.859 αιτήσεις (σ.σ. στο σύνολο υπάρχει μια μικρή απόκλιση), εγκρίθηκαν 30.738, απορρίφθηκαν 6.072, ακυρώθηκαν 9.069, ενώ οι αιτήσεις που είναι σε αναμονή ανήλθαν στις 47.677.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν με αναδρομικότητα από την 1η Ιανουαρίου του έτους. Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ, ενώ η καταβολή θα γίνεται κάθε 1η του επόμενου μήνα.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας που δημιούργησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Η είσοδος γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet, ενώ, όσοι πολίτες επιθυμούν βοήθεια, μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους.

Τα βήματα

  • Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του TAXISnet
  • Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
  • Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.)
  • Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του
  • Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση
  • Τελευταίο βήµα η οριστική υποβολή της αίτησης.