Τροχαίο στο Ρέθυμνο: «Βλέπαμε τη θέα, λύθηκε το χειρόφρενο και πέσαμε στον γκρεμό»

Στα νοσοκομεία του Ηρακλείου μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται η 46χρονη μητέρα και τα δύο παιδιά της, ηλικίας 10 και 11 ετών αντίστοιχα, που χθες το απόγευμα έπεσαν με το ΙΧ αυτοκίνητό του σε γκρεμό βάθους 80 και πλέον μέτρων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σίσσες – Αλόιδες στο Ρέθυμνο.

Μετά την επιτυχημένη επιχείρηση ανδρών της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση των τριών τραυματιών, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τα δύο παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και τη 46χρονη οδηγό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Από το τρομακτικό τροχαίο σοβαρότερα είχε τραυματιστεί η μητέρα των παιδιών, η οποία υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων στο Βενιζέλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε δεν έδειξε την ύπαρξη βλαβών στον εγκέφαλό της, ενώ κατά τη βουτιά στο κενό προκλήθηκαν εκτεταμένα κατάγματα στα πλευρά και τον θώρακά της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα τραύματα της γυναίκας προκλήθηκαν όταν πετάχτηκε έξω από το όχημα πέφτοντας απάνω σε βράχια. Η 46χρονη δεν έχει εισαχθεί στην Εντατική, ωστόσο παραμένει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για τον έλεγχο των ζωτικών της οργάνων μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον και το επίπεδο συνείδησής της είναι φυσιολογικό.

Στο μεταξύ, τα παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, που υπέστησαν ορθοπεδικά τραύματα κυρίως παραμένουν στο ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή τους να κρίνεται σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με όσα είπε το ένα από τα δυο παιδιά της οικογένειας στους αστυνομικούς, όπως γράφει το τοπικό site «ekriti», «βλέπαμε τη θέα, λύθηκε το χειρόφρενο και πέσαμε στον γκρεμό».

Χθες το απόγευμα το μπλε αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα βρέθηκε στο κενό.

Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν έντρομοι το αυτοκίνητο με τους τρεις επιβαίνοντες να πέφτει στον γκρεμό, ενημέρωσαν τις αρχές και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για την ανάσυρση και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.