ΠΑΤΡΑ: Αύξηση 9% στους επισκέπτες για το Καρναβάλι – Κοντά στα 40.000 Ι.Χ πέρασαν από τα διόδια της «Ολυμπίας»

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων στα διόδια της Ελευσίνας καθώς άρχισε η έξοδος των εκδρομέων για τις Πασχαλινές διακοπές , Πέμπτη 20 Απριλίου 2006 .

Ενα ακόμα Πατρινό Καρναβάλι έφτασε αισίως στο τέλος του, αποδεικνύοντας ότι ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Πάτρας είναι ο μαζικότερος του είδους του σε όλη την Ελλάδα και αυτός που βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις των επισκεπτών.
Ετσι, στην Πάτρα βρέθηκαν και φέτος χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, με την κίνηση των οχημάτων να σημειώνει μια σταθερή αύξηση 9%, τόσο με ιδιωτικά μέσα, όσο και με τις συγκοινωνίες.
>Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών, καταφθάνει στην Πάτρα από την Παρασκευή. Πρόκειται σαφώς για επισκέπτες που διαμένουν σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια, μιας και από την πλευρά των ξενοδόχων η εικόνα των κρατήσεων περιορίζεται σε δύο διανυκτερεύσεις.
>Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού, από τα διόδια Ρίου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου πέρασαν προς την Πάτρα 15.500 οχήματα, το Σάββατο 14.600 και την Κυριακή 7.600 ΙΧ.
>Μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων καταγράφηκε από τα διόδια της Γέφυρας, όπου το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής πέρασαν συνολικά 51.500 οχήματα, έναντι 47.000 που είχαν διέλθει στο Καρναβάλι του 2018.
>Η τάση ήταν και φέτος ανοδική καθώς, την Παρασκευή πέρασαν 14.500 αυτοκίνητα όταν την αντίστοιχη μέρα πέρυσι είχαν περάσει 13.600.
Χιλιάδες ήταν και οι επισκέπτες που έφτασαν στην Πάτρα με το ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με στελέχη του ΚΤΕΛ, στην πόλη έφτασαν 12.500 επισκέπτες όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από άλλες πόλεις. Φέτος αυξημένη ήταν η ροή από Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα.
Σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε αύξηση επισκεπτών που αγγίζει το 10% ενώ μέχρι και χθες το μεσημέρι, τα δρομολόγια για Αθήνα, ήταν υπερπλήρη.