ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, ο Ν. Νικολόπουλος για τη νέα εποχή του Καρναβαλιού – «Διεθνοποίηση και πλήρη απελευθέρωση των νιάτων»

Για την διεθνοποίηση του Καρναβαλιού και την πλήρη απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των νιάτων της Πάτρας θα μιλήσει αύριο ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στις 11.30 το πρωί στο καφέ «Σταθμός». Με νωπό ακόμη τον θρίαμβο της νεολαίας, αν και δεν είχε την απαιτούμενη στήριξη από την Δημοτική Αρχή, ο Νίκος Νικολόπουλος θ’ αναφερθεί στους προγραμματικούς άξονες και θα καταθέσει προτάσεις της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» προκειμένου να επιτευχθούν οι μείζονες στόχοι των επόμενων χρόνων.
Προαπαιτούμενα της νέας εποχής θεωρούνται, από τον υποψήφιο δήμαρχο, η επιμήκυνση της καρναβαλικής περιόδου, σε συνδυασμό με την προώθηση συντονισμένων δράσεων για την προσέλκυση ενός ισχυρού τουριστικού- καρναβαλικού ρεύματος που δεν θα περιορίζεται στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς.
Η φυγή προς τα εμπρός προϋποθέτει την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης «φλέβας χρυσού» του Πατρινού Καρναβαλιού και αυτό θα συμβεί με εξωστρέφεια και αναπτυξιακή λογική σε όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη φήμη, τη διαχρονικότητα και την ωριμότητα των συντελεστών του καρναβαλιού και δη της νεολαίας της Πάτρας.


Ειδική και εμπεριστατωμένη θα είναι η αναφορά του Νίκου Νικολόπουλου στους τρόπους, που θα επιμηκυνθεί ο χρόνος των Καρναβαλικών δράσεων και η διεθνής διάσταση του εκτοπίσματατός τους. Συγκεκριμένα, θ΄ αναφερθεί στους τρόπους που θα διασυνδεθεί με τα Καρναβάλια της Βενετίας, της Κολωνίας, της Νίκαιας, της Τενερίφης, της Λουκέρνης, της Ριέκας, της Λεμεσού κ.α.
Επίσης, θ’ αναπτύξει τις προτάσεις του, αποδίδοντας σημασία στην χορηγική διάσταση του εγχειρήματος και στην αναζήτηση πρόσθετων πηγών πλούτου, που θα το καταστήσουν πραγματικά ένα από τα δυο- τρία κορυφαία Καρναβάλια της Ευρώπης.
Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος στην αυριανή συνέντευξη τύπου πρόκειται να υπογραμμίσει ότι η Πάτρα οφείλει ν’ αφήσει πίσω της την νοοτροπία της… αγγαρείας που διακατέχει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή: «Εμείς δεν έχουμε πάνω από το κεφάλι μας τον Περισσό, όπως ο κ. Πελετίδης, που καπηλεύεται την έμπνευση και την δράση των νιάτων της Πάτρας και προσπαθεί να λαφυραγωγήσει, για λογαριασμό του ΚΚΕ, τον πιο ιστορικό θεσμό της πόλης.
Το καρναβάλι δεν ανήκει στα κόμματα. Ανήκει στην Πάτρα και κάθε ευτελής επιδίωξη από το ΚΚΕ είναι καταδικαστέα».