Κούγιας: Μοναδική ευκαιρία οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα που προωθεί το υπ. Δικαιοσύνης

Ως «μοναδική ευκαιρία» για τον συντονισμό «του ελληνικού νομικού πολιτισμού με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό» χαρακτηρίζει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο υπουργός Μιχάλης Καλογήρου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι «μετά από 70 χρόνια, επιτέλους, μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή λύνει προβλήματα, τα οποία έπρεπε να έχουν λυθεί, είτε μέσω των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, είτε μέσω νομοθετημάτων, και τα οποία για εμάς τους βοηθούς των δικαστών και των εισαγγελέων ήταν τροχοπέδη στην ορθή απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και στην εφαρμογή των αρχών της ειδικής προλήψεως του εγκλήματος και της αρχής αναλογικότητας εγκλήματος και ποινής».

Ο γνωστός ποινικολόγος στη συνέχεια απευθύνει «έκκληση σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιμετωπίσουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία ταυτίσεως του ελληνικού νομικού πολιτισμού με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Κούγιας συγχαίρει «για την τόλμη του» τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, καθώς και «τον δάσκαλό μου και δάσκαλο όλων των Ελλήνων ποινικολόγων» Χριστόφορο Αργυρόπουλο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας συγχαίρει και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κομοτηνής κ. Δαλακούρα καθώς και όλα τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.