(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Σε Αίγιο και Κλειτορία συνεχίζει τη διαδρομή του το Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο» – Από σήμερα μέχρι τις 15 Μαρτίου

Με την συμμέτοχή εκατοντάδων μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, η «αποστολή» του Θεματικού Πάρκου για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου. Επόμενος σταθμός του Θεματικού Πάρκου θα είναι το Αίγιο και συγκεκριμένα, η Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αλέκος Μέγαρης», όπου από την Τετάρτη 13 Μαρτίου έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου οι μαθητές της πόλης θα ενημερωθούν για την σωστή χρήση του διαδικτύου.
Οι δράσεις του Θεματικού Πάρκου θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαρτίου 2019 στον Ξενώνα Νεότητας Κλειτορίας, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε όσα το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας, ακόμη και σε εκείνα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, να ενημερωθούν για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο.
Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.000 μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν εκπαιδευτεί σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο, Ναύπακτο και Μεσολόγγι στο Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο», οι δράσεις του οποίου ξεκίνησαν από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το Θεματικό Πάρκο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο είναι το πρώτο βιωματικό – διαδραστικό πάρκο, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.
Οι δράσεις του περιλαμβάνουν τέσσερις ενότητες. Τηλεπαιχνίδια τύπου μπάζερ, επιδαπέδιο παιχνίδι, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και έκθεση ζωγραφικής, με στόχο οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.
Ο δεύτερος κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.