Επίθεση Νετανιάχου σε Ερντογάν: Ο Τούρκος δικτάτορας που φυλακίζει δημοσιογράφους

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφορμή στάθηκε μια δήλωση του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου, ο οποίος σχολιάζοντας μια φράση του Νετανιάχου -είπε ότι το Ισραήλ είναι κράτος του εβραϊκού λαού, και όχι όλων των πολιτών του- έκανε λόγο για «κατάφωρο ρατσισμό».

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε ως αστεία τη δήλωση του Καλίν, ενώ περιέγραψε τον Ερντογάν ως δικτάτορα!

«Ο Ερντογάν, ο Τούρκος δικτάτορας, καταφέρεται εναντίον της ισραηλινής δημοκρατίας ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες Τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τι αστείο», ήταν, συγκεκριμένα, αντίδραση του Νετανιάχου, που περιέχεται σε ανακοίνωση που διένειμαν οι υπηρεσίες του τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νετανιάχου αντέδρασε με αυτή τη φράση την Κυριακή σε τοποθέτηση που έκανε η ηθοποιός και μοντέλο Ροτέμ Σελά, αγανακτισμένη για τις θέσεις της δεξιάς κυβέρνησής του έναντι της αραβικής μειονότητας (17,5% του πληθυσμού).

Η ηθοποιός, που δέχθηκε επιθέσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίχθηκε από την ομότεχνή της Γκαλ Γκαντότ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Wonder Woman».

«Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο Ισραήλ», αντέτεινε ο Νετανιάχου.

«Το Ισραήλ είναι μια δημοκρατία όπου όλοι οι Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων των σχεδόν δύο εκατομμυρίων Αράβων, απολαύουν ισότητα δικαιωμάτων» προσέθεσε.

«Ομως το Ισραήλ είναι το κράτος-έθνος του εβραϊκού λαού και μόνο του εβραϊκού λαού», με το αστέρι του Δαυίδ στη σημαία, τα εβραϊκά επίσημη γλώσσα και αναγνωρισμένο το δικαίωμα όλων των Εβραίων του κόσμου να πάνε να ζήσουν εκεί, συμπλήρωσε ο δεξιός πολιτικός που διεκδικεί νέα θητεία στο αξίωμα την 9η Απριλίου.