Είναι αναγκαία η …Ανατροπή, κι ας «χρυσώνουν» το χάπι

Η παρούσα αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιμένει ότι στα χρόνια που πέρασαν… “έγιναν πολλά” στη Δυτική Ελλάδα και ότι τώρα … “ήρθε η σειρά για την επούλωση πληγών από την κρίση».

Προφανώς με τον τρόπο αυτό δεν επιδιώκεται η επούλωση πληγών, αλλά η επούλωση της … μεγάλης πληγής που προκάλεσε συνολικά στην τοπική κοινωνία η στασιμότητα και η καθοδική πορεία της Δυτικής Ελλάδας, (όπως άλλωστε δείχνουν τα επίσημα στοιχεία). Το γεγονός ότι η Δυτική Ελλάδα συγκαταλέχθηκε από την Eurostat στις 20 φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επ’ ουδενί δεν αφήνει περιθώρια πανηγυρισμών. Πολύ περισσότερο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να κατασκευάζει πλασματικές εικόνες.

Ούτε, φυσικά, έργα που είχαν δρομολογηθεί προγενέστερα και ολοκληρώθηκαν με τραγικές καθυστερήσεις πολλών ετών (με ανυπολόγιστες συνέπειες) μπορούν να ενταχτούν στην “ατζέντα” της δήθεν αναπτυξιακής πορείας της περιοχής, πολλώ δε μάλλον ο οδικός άξονας Πατρών – Πύργου που … ελπίζουμε να τηρηθούν οι πρόσφατες δεσμεύσεις για έναρξη εργασιών.

Σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνω τις προθέσεις κανενός. Θεωρώ ότι ο στόχος για να βγει η Δυτική Ελλάδα από το τέλμα είναι κοινός. Όμως η πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όχι μόνο δεν πετυχαίνει το επιθυμητό, αλλά μας απομακρύνει συστηματικά από τον δρόμο που ακολούθησαν άλλες ελληνικές περιφέρειες, κατορθώνοντας, σε περίοδο κρίσης, να ορθώσουν ανάστημα, να εκμεταλλευτούν τα δικά τους πλεονεκτήματα και να βγουν μπροστά.

Αντιθέτως, και παρά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν, η δική μας περιοχή περιέπεσε στη δίνη μιας στείρας διαχείρισης προβλημάτων που δεν άνοιξε νέους ορίζοντες ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη και να αγγίξει πλατιά όλη την κοινωνία.

Είμαι βέβαιος ότι στις επικείμενες εκλογές …έρχεται η ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Η παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου ξέρει να εφαρμόσει την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Μια πολιτική χωρίς αποκλεισμούς αλλά και χωρίς … ολίγους ευνοημένους! Μια πολιτική πραγματικής ανάπτυξης για όλους, ώστε η Δυτική Ελλάδα να … βγεί ΜΠΡΟΣΤΑ.

Με εκτίμηση

Γιάννης Ταπεινός
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με
“Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ” και Κώστα Σπηλιόπουλο