Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο Φλώρος καταγγέλλει ότι τον εκβίαζαν Αλβανοί

Με την κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος είχε συνήγορο τον αδικοχαμένο ποινικολόγο, περιέγραψε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ένα σκηνικό εκβιασμού που είχε στηθεί, όπως είπε, γύρω του με τη συμμετοχή γνωστών δικηγόρων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Άρης Φλώρος, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της Energa, ανέφερε στην κατάθεση του στο δικαστήριο σήμερα, ότι τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε πως ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, ο Αριστείδης Φλώρος, αναφέρθηκε σε συνάντηση, η οποία του μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τον δικηγόρο του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Επικαλούμενος πάντα όσα του είχε πει ο αδικοχαμένος δικηγόρος του, ο κ. Φλώρος ανέφερε πως η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μεταξύ του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του.

Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος εκεί οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν 2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται να είπε μάλιστα στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο : «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Όπως κατέθεσε ο Αριστείδης Φλώρος ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είπε να μην δώσει ούτε ένα ευρώ γιατί δεν ήταν ένοχος και δεν είχε λόγο να ανησυχεί αλλά να ειδοποιήσει την οικογένεια του για τις απειλές.

Όπως διευκρίνισε πάντως στην κατάθεσή του ο Αριστείδης Φλώρος ο ίδιος δεν είχε συναντήσει ποτέ στις φυλακές του τρεις Αλβανούς κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Η δίκη συνεχίζεται.