Σήμερα οι πρώτοι «15» του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ: Τα ονόματα που ακούγονται

Ανακοινώνονται τα 15 πρώτα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας , με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρόσωπα που θα προέρχονται απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλα και στο αν θα συμπεριληφθούν νυν υπουργοί στην ευρωλιστα.

Η επιτυχία των προσώπων θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος, αφου η εύρεση προσώπων για τη λεγόμενη διεύρυνση δυσκόλεψε την ηγεσία του κόμματος, μετα και τη «γραμμή» των «53» για επιλογή στελεχών με αριστερό πρόσημο . Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα θεωρούνται οι σίγουροι στο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που έχει ανακοινωθεί επίσημα. Δεν αποκλείεται στο να συμπεριληφθούν και δυο κυβερνητικά στελέχη στη μάχη για τις ευρωεκλογές.

Μεταξυ των ονομάτων από το σοσιαλιστικό χώρο, που φαίνεται να εχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νομικός Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου Τσάτσου, πρώην αντιπρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εκλεγμένη με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού.

Παραλληλα, αναμενεται να συμπεριληφθεί και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

Τέλος, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει την τροπολογία που θα αλλάζει τη ρύθμιση του Απριλίου του 2014, με την οποία απαγορεύεται οι εν ενεργεία βουλευτές να είναι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, προκειμένου λύσει τα χέρια στο κόμμα και να δοθεί «πράσινο φως» στην Έλενα Κουντουρά και στον Σπύρο Δανέλλη να συμμετέχουν στην λίστα.