ΠΑΤΡΑ: Στο 1,5 εκατ. ευρώ υπολογίστηκε ο τζίρος από τις στολές των καρναβαλικών πληρωμάτων – Περισσότεροι φέτος οι επισκέπτες αλλά…μη έχοντες!

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εστίασε κατά τις ημέρες του Καρναβαλιού στον παράνομο πλουτισμό σε υπεύθυνους πληρωμάτων με πολλά μέλη στις καρναβαλικές παρελάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ,ο τζίρος από τις στολές ξεπέρασε φέτος το 1,5 εκατ. ευρώ όμως τα έσοδα -προς το παρόν- για το Δημόσιο, θα είναι ελάχιστα.
«Στα περισσότερα πολυπληθή πληρώματα έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι ‘’αχυράνθρωποι’’. Προσπαθούμε με διασταυρώσεις να εντοπίσουμε 10-20 άτομα, με καθαρό κέρδος κοντά στα 100 χιλ. ευρώ ανά περίπτωση. Θα χρειαστεί χρόνος καθώς οι πραγματικοί υπεύθυνοι θεωρούν ότι έχουν κρυφτεί πίσω από άλλα πρόσωπα” ανέφερε  στέλεχος της ΑΑΔΕ.
Περισσότεροι ήσαν οιν επισκέπτες, για σχετικά λίγο χρόνο όμως και με μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα, τόσο για τα εμπορικά καταστήματα όσο και για τον κλάδο εστίασης και αναψυχής, είναι τα πρώτα γενικά στοιχεία που διαθέτουν τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς στην Πάτρα.

Στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην Πάτρα φέτος συνέβαλαν και οι γύρω πόλεις καθώς εκτιμάται ότι ένα 30% των επισκεπτών ήταν από την ευρύτερη Περιφέρεια.
Το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους παρέμεινε στην πόλη περίπου για ένα 24ωρο, δεν βοήθησε τα εμπορικά καταστήματα τα οποία είχαν μεν περισσότερη κίνηση αλλά ήταν κλειστά από το απόγευμα του Σαββάτου.
Και στα νυκτερινά κέντρα και εστιατόρια, οι τζίροι ήσαν περίπου οι ίδιοι ή σχετικά μικρότεροι, από το Καρναβάλι του 2018.