Μεγάλο πλήγμα στον ΠΑΟΚ οι σοβαροί τραυματισμοί

Όταν ξεκινούσε η φετινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ είχε δημιουργήσει ένα ρόστερ στο οποίο βασικοί χαφ θα ήταν ο Μαουρίσιο (που είχε έρθει από πέρυσι) και ο Βέρνμπλουμ (που αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε), και αξιόπιστες λύσεις στο rotation θα έδιναν οι δοκιμασμένοι ήδη δύο σεζόν Κάνιας και Σάκχοφ (των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι του 2019).

Έτσι ο Μουλέν και ο Χαρίσης (οι οποίοι έχουν συμβόλαια) που περίσσευαν δόθηκαν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια.

Ο Βέρνμπλουμ, ο οποίος δεν έκανε προετοιμασία καθώς έκλεισε τον Αύγουστο, χρειάστηκε χρόνο για να βρει ρυθμό και όταν τον βρήκε μετά από λίγο καιρό υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα (τον Δεκέμβριο στη Λιβαδειά) και τέθηκε νοκ άουτ για την υπόλοιπη σεζόν.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σουηδού, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην ανάγκη να αποκτήσει τουλάχιστον άλλον έναν χαφ τον Ιανουάριο, και έτσι έκλεισε ο Μίσιτς με δανεισμό 1,5 χρόνου από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών έσκασε και η βόμβα με την απόκτηση του Ολιβέιρα με δανεισμό από την Πόρτο έως το καλοκαίρι (με οψιόν αγοράς).

Ο Πορτογάλος χαφ έδειξε εξ αρχής ότι θα διεκδικήσει θέση βασικού δίπλα στον Μαουρίσιο και μοιράστηκε τα ματς με τον Σάκχοφ, ο οποίος ανέβασε την απόδοσή του μετά τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή (10/3) ήρθε και σοβαρός τραυματισμός του Μαουρίσιο (ρήξη χιαστού), οπότε ο Δικέφαλος έχασε τον ιθύνοντα νου της μεσαίας γραμμής όχι μόνο έως το τέλος της φετινής σεζόν αλλά ουσιαστικά μέχρι τα μέσα και της επόμενης. Μέσα στη χρονιά ο Δικέφαλος έχασε και τους δύο χαφ που προορίζονταν για βασικοί!

Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις ο Βραζιλιάνος θα χρειαστεί 8-10 μήνες για να ξαναπαίξει σε φουλ ρυθμούς, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι σε θέση να βοηθήσει κανονικά και ουσιαστικά την ομάδα κοντά στον Δεκέμβριο.

Συνοψίζοντας έχουμε τα εξής δεδομένα αυτήν τη στιγμή: ο ΠΑΟΚ έχει 8 συμβόλαια σε χαφ αλλά αυτοί που έχουν συμβόλαια και για του χρόνου και θεωρούνταν σίγουροι είναι ο Μαουρίσιο και ο Βέρνμπλουμ, οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρότατους τραυματισμούς. Ο Σουηδός θα γυρίσει μέσα στο καλοκαίρι εφόσον πάνε όλα καλά, ωστόσο δεν είναι σίγουρο πότε θα είναι 100% για να προσφέρει. Ο δε Βραζιλιάνος υπολογίζεται να επιστρέψει κοντά στα Χριστούγεννα!

Από τους υπόλοιπους δύο συμβόλαια τελειώνουν τα καλοκαίρι (Κάνιας και Σάκχοφ) και δεν είναι σίγουρο αν θα μείνει κάποιος (ο Σάκχοφ έχει περισσότερες πιθανότητες).

Ακόμη δύο παίκτες που έχουν συμβόλαια (Χαρίσης και Μουλέν) είναι δανεικοί αλλού και θα πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει με το μέλλον τους και δύσκολα θα επιστρέψουν. Τέλος άλλοι δύο χαφ είναι δανεικοί από αλλού (Ολιβέιρα και Μίσιτς) εκ των οποίων μόνο ο ένας (Μίσιτς) έχει συμφωνία από τώρα και για του χρόνου.

Είναι σαφές ότι στον ΠΑΟΚ δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στα χαφ με τους σοβαρούς τραυματισμούς, όχι μόνο για τους τελευταίους αγώνες της φετινής σεζόν, αλλά και για του χρόνου.

Είναι δεδομένο ότι πλέον ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει ακόμη πιο έντονα να κρατήσει τον Ολιβέιρα και του χρόνου (ίσως αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του με 5-6 εκ. ευρώ), ενώ ίσως εντείνει τις ενέργειες για να κρατήσει και τον Σάκχοφ.

Ωστόσο σίγουρα θα χρειαστεί ενίσχυση στη μεσαία γραμμή ενόψει της νέας σεζόν (και των προκριματικών του Champions League), καθώς ο Μαουρίσιο θα αργήσει να επιστρέψει και ο Βέρνμπλουμ δεν είναι σίγουρο σε τι κατάσταση θα βρίσκεται μέσα στο καλοκαίρι και πόσον καιρό θα χρειαστεί για να βρει αγωνιστικό ρυθμό.