Αεροπορική τραγωδία: Η Αυστραλία αναστέλλει όλες τις πτήσεις με Boeing 737 ΜΑΧ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από ή προς την χώρα που ήταν προγραμματισμένες να εκτελεστούν με Boeing 737 MAX 8, το αεροσκάφος που εμπλέκεται σε δύο πολύνεκρες αεροπορικές τραγωδίες το τελευταίο εξάμηνο.

Μετά από τη συντριβή δύο αεροσκαφών του συγκεκριμένου τύπου της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρείας, στην Ινδονησία πριν από μερικούς μήνες και στην Αιθιοπία το περασμένο Σαββατοκύριακο, αρκετές χώρες προέβησαν σε προληπτικά μέτρα για τα Boeing 737.

Τα προηγούμενα 24ωρα, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία και η Κίνα ανακοίνωσαν την απόφασή τους να καθηλώσουν τα αεροσκάφη αυτού του τύπου στους στόλους τους και πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Νότια Κορέα, το Μεξικό και η Μογγολία, διεξάγουν έρευνα σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρμόδιες Αρχές ώστε να εκτιμηθεί ο κίνδυνος από τις πτήσεις με το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Η απόφαση της Αυστραλίας επηρεάζει μόνο τις εταιρείας Silk Air (θυγατρική της Singapore Airlines Ltd) και Fiji Airways, αφού κανένας αυστραλιανός αερομεταφορέας δεν χρησιμοποιεί το επίμαχο μοντέλο.