Φυλακισμένη “πριγκίπισσα” η Πάτρα

advertisement

Σε παρέμβασή του για το καρναβάλι της Πάτρας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Όπου και να βρεθεί κάποιος στην Πάτρα, σε όποια εποχή, περίσταση και συνθήκη, πείθεται για δύο πράγματα: Το πρώτο είναι οι μεγάλες δυνατότητες και δυνάμεις αυτής της πόλης. Και το δεύτερο, η μιζέρια και οι χαμηλούς ορίζοντες, στους οποίους μοιάζει καταδικασμένη να ζει.

Θα έλεγα πως η περίπτωση αυτής της πόλης μοιάζει λίγο με… παραμύθι: «Η φυλακισμένη πριγκίπισσα!»

Οι αίτιοι της «φυλάκισης» είναι γνωστοί. Δημοτικές αρχές που δεν ήξεραν, δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να… κοιτάξουν στα μάτια την «πριγκίπισσα» και προσπάθησαν να τη φέρουν στα δικά τους, μικρά μέτρα. Με αποκορύφωμα, βέβαια, την απερχόμενη δημοτική Αρχή που με την πιο στυγνή κομματική λογική, προσπάθησε να κάνει την Πάτρα να ξεχάσει την αρχοντική καταγωγή της και να την μετατρέψει σε… θλιβερή ζητιάνα. Γιατί αυτό εξυπηρετεί το ΚΚΕ και την λογική της «επαναστατικής γυμναστικής».

Λάθος μέτρησαν αυτή την πόλη, όμως.

Αποδεικνύεται καθημερινά. Αποδείχτηκε και στο καρναβάλι που μόλις τελείωσε. «Πανηγυράκι με ένα σουβλάκι δώρο» θέλει το καρναβάλι η δημοτική Αρχή, «λαμπερό φεστιβάλ» το μετατρέπει μόνο το πάθος και το μεράκι των Πατρινών και ειδικά της νεολαίας.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου λοιπόν, κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την «έξωση» των δεσμοφυλάκων της Πάτρας, θα είναι παράλογο. Και τρομερά επιζήμιο.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», πραγματικά αδέσμευτη και χωρίς «γραμμάτια» σε κανένα κόμμα ή σε οποιονδήποτε άλλο, έχει ήδη φτιάξει τη νέα… γκαρνταρόμπα της πριγκίπισσας. Για να λάμψει και πάλι, πανέμορφη όπως ήταν κάποτε.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», γεμάτη νιάτα και σύγχρονες ιδέες, θα είναι μία δημοτική Αρχή που δεν θα επιζητεί να πολλαπλασιάζονται οι φτωχοί για να μοιράζει ελεημοσύνες, αλλά θα διεκδικεί αύξηση του πλούτου της πόλης και της κοινωνίας της, προς όφελος όλων.

Η απαίτηση για την… απελευθέρωση της πόλης, μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε πανίσχυρο κοινωνικό ρεύμα. Η Πάτρα μπορεί και πάλι να ελπίζει. Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» ήρθε και είναι εδώ για να σπάσει τα δεσμά του χθες. Και ο Μάης είναι κοντά…»