ΠΑΤΡΑ: Ελεγκτές «χτενίζουν» τα καρναβαλικά πληρώματα – Στο στόχαστρο πολυσύχναστα σημεία της πόλης!

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε καρναβαλικά πληρώματα πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα στην Πάτρα από εφοριακούς, στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (πρ. ΣΔΟΕ).
Οι έλεγχοι εστιάζονται στα στέκια των καρναβαλιστών και ξεκίνησαν από πολυσύχναστα σημεία της Πάτρας, όπως ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, όπου πολλά καρναβαλικά πληρώματα έχουν τοποθετήσει τις στολές, προκειμένου να τις διαφημίσουν στον κόσμο.
Οι υπεύθυνοι των πληρωμάτων θα πρέπει να διαθέτουν φορολογικά στοιχεία για προμήθειες και να έχουν κόψει αποδείξεις για τις στολές, κατά την παράδοσή τους στα μέλη των ομάδων.
Ηδη σχετικά στοιχεία έχουν κοινοποιηθεί από τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στην ΑΑΔΕ, ενώ οι εφοριακοί διατηρούν και αρχείο με πληρώματα, που έχουν ελεγχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος των ελέγχων είναι η πάταξη της κερδοφορίας και η αναζήτηση στοιχείων από απόκρυψη εισοδημάτων από υπευθύνους των συνήθη ύποπτων πληρωμάτων με υπεράριθμους καρναβαλιστές.
Κατά τους ελέγχους που έγιναν τα δύο τελευταία 24ωρα πάντως, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, έχει προκύψει πως οι υπεύθυνοι πολλών πληρωμάτων έχουν προσαρμοστεί με τους κανόνες και τις υποχρεώσεις, συμβάλλοντας βέβαια και στην ποιοτική αναβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού.
Οι έλεγχοι των κλιμακίων της ΑΑΔΕ αναμένεται να επεκταθούν και σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, πλανόδιους εμπόρους, χώρους στάθμευσης και μεταφορείς, ώστε να ελεγχθούν οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που κόβονται, όπως επίσης και η τήρηση φορολογικών βιβλίων.