ΠΑΤΡΑ: Αισιοδοξία Άδωνι Γεωργιάδη για νίκη Φαρμάκη στις Περιφερειακές εκλογές – Τι είπε για Πρέσπες και γενόσημα φάρμακα

Για ευκαιρία της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μίλησε  ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης, χθες βράδυ, στη χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ Αχαΐας.
Την άποψη αυτή υποστήριξε, με το σκεπτικό ότι οι ψήφοι του παλαιού ΠΑΣΟΚ θα «σπάσουν» ανάμεσα στην υποψηφιότητα του Απόστολου Κατσιφάρα και του Κώστα Σπηλιόπουλου, με το Νεκτάριο Φαρμάκη να εμφανίζεται κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη.
Ενα άλλο τμήμα της ομιλίας του αφιέρωσε ο Α. Γεωργιάδης στην κατάργηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του νόμου που ψηφίστηκε επί υπουργίας του για τις αυξήσεις στα φάρμακα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μοίρασε με αυτό τον τρόπο πολλά εκατομμύρια ευρώ σε φαρμακευτικές εταιρείες. Με την πολιτική αυτή υποστηρίζει ότι αναδεικνύεται η υποκρισία της αριστεράς σε όλο το μεγαλείο της, αλλά και όσων ακόμα ψήφισαν την κατάργηση του σχετικού νόμου χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα ηθικό δίλλημα.

Εκτενής ήταν η αναφορά του αντιπροέδρου της ΝΔ στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και στα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή της (τα περί μειονότητας κ.ά.). Υποστήριξε ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία διάθεση να τηρήσουν τη συμφωνία και ανέφερε ως παράδειγμα το ζήτημα που ανέκυψε με το τουριστικό περίπτερο της γειτονικής χώρας στη Γερμανία. Οι γείτονες εμφανίστηκαν ως «Μακεδονία» στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, αναγκάζοντας την ελληνική πρεσβεία να παρέμβει ώστε να αφαιρεθούν οι επίμαχες πινακίδες και αφίσες. Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, με συνέπεια να αφαιρεθεί το προβληματικό υλικό.