Jacko όπως… Momo: Τρομαχτικά meme και βίντεο για τον Μάικλ Τζάκσον πλημμυρίζουν το διαδίκτυο

Ανατριχιαστικά βίντεο και meme με μια φιγούρα εμπνευσμένη από τον Μάικλ Τζάκσον, η οποία όμως παραπέμπει στην τρομακτική «Momo» του διαδικτυακού challenge (ή hoax, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα) έχουν πλημμυρίσει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο, αναγκάζοντας την αστυνομία του Μεξικού να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Στον απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης με πρωταγωνιστή τον ποπ σταρ, που έχει ξεσπάσει μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland, κάποιοι επιτήδειοι θεώρησαν καλή ιδέα να «ξεθάψουν» διάφορα meme και βίντεο που δημιουργήθηκαν το 2009, τη χρονιά θανάτου του τραγουδιστή.

Στο συγκεκριμένο meme μια φιγούρα με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά (που θυμίζει το παραμορφωμένο από τις πλαστικές επεμβάσεις πρόσωπο του Μάικλ Τζάκσον, στα τελευταία χρόνια της ζωής του) απειλεί τα παιδιά ότι θα εμφανιστεί στις τρεις τα ξημερώματα στο δωμάτιό τους, και θα τους επιτεθεί αν δεν τα βρει να κοιμούνται.

aioki

 

Η φιγούρα που μοιάζει να ξεπήδησε από κάποιον εφιάλτη, ονομάζεται «El Ayuwoki» (ισπανική παράφραση του στίχου «Annie r u ok;» του Smooth Criminal) και προέρχεται από ένα βίντεο στο YouTube που είχε ποστάρει την ίδια χρονιά ο χρήστης thomasrengstorff.

Σε αυτό, ένας «animatronic» Jacko εμφανίζεται να λικνίζεται υπό τους ήχους του εμβληματικού τραγουδιού.

Η αστυνομία στη μεξικανική πολιτεία της Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ εξέδωσε ανακοίνωση, έχοντας δεχτεί προηγουμένως δεκάδες κλήσεις από ανήσυχους γονείς, που έλεγαν ότι τα παιδιά τους έλαβαν μηνύματα με το συγκεκριμένο απειλητικό meme.

«Παρόλο που πολλοί πολίτες πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιον δαίμονα ή φάντασμα από το Ίντερνετ, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα υπερφυσικό σχετικά με την συγκεκριμένη φιγούρα. Παιδιά και έφηβοι μοιράζονται το meme επειδή είναι κάποιου είδους μόδα. Ωστόσο η εικόνα μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες, πανικό και αϋπνία στα ευεπηρέαστα άτομα», αναφέρει η ανακοίνωση.

ayoki