(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το Πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου αποχαιρέτισε τους Ευρωπαίους φίλους του!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA2 του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Ausgewaehltes Virtuelles Europa. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Vienna Business School της Βιέννης, το Istituto Scolastico “Salvatore Pugliati” της Ταορμίνα και το Polva Gymnasium της Εσθονίας αποχαιρέτισαν τους Πατρινούς εταίρους τους από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, παίρνοντας στις αποσκευές τους πολύτιμες αναμνήσεις με άρωμα λουκουμιών, τεντούρας και… Πατρινού Καρναβαλιού.
Μετά τη μελωδική υποδοχή τους στο χώρο εκδηλώσεων του Π.Γ.Π.Π. την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου από τη βραβευμένη χορωδία CANTO EXPERIMENTAL υπό τη διεύθυνση της κ. Ιωάννας Μιντιλογλίτη υπό τους ήχους του κατωσικελιώτικου «Καληνύφτα» και του χορευτικού ΜΑΜΑ ΜΙΑ, η αποστολή αναχώρησε για το εργοστάσιο ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ στο Αίγιο. Εκεί υλοποιήθηκε σε ομάδες μαθητών η πρώτη δραστηριότητα με την διδακτική αξιοποίηση πολυμεσικών εφαρμογών, όπως το Suttori και το Metaverse, για την ανάδειξη του εμπορίου της σταφίδας μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Σταφίδας Κουνινιώτη.
Αξιοποιώντας την ιστορική πολιτισμική σύνδεση του εμπορίου της σταφίδας στην Αχαΐα με το Πατρινό Καρναβάλι, την Τσικνοπέμπτη οι εταίροι γιόρτασαν μαζί με όλο το σχολείο παραδοσιακά την ημέρα με σύμμαχο τον ηλιόλουστο ουρανό και με πλούσια εδέσματα που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Νωρίτερα η αποστολή του Προγράμματος, αναζητώντας τους δρόμους του σύγχρονου ελληνικού εμπορίου επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ και της ΓΕΦΥΡΑΣ Α.Ε.
Την Παρασκευή το πρωί οι αποστολές φιλοξενήθηκαν από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη στο κτήριο του Δημαρχείου, ενώ στη συνέχεια σειρά είχε η ΒΙΠΕ Πατρών, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εταιριών Coffee Island, Paviplast και Barlos. Εκεί οι εταιρικές αποστολές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες παράγουν, επεξεργάζονται και εμπορεύονται τα προϊόντα τους και να συλλέξουν πολύτιμο υλικό για τους στόχους του προγράμματος. Το υλικό αυτό, οι ομάδες των μαθητών το επεξεργάστηκαν με τη χρήση πολυμεσικών διδακτικών εφαρμογών το ίδιο απόγευμα σε ειδικό σεμινάριο στο σχολείο. Ταυτόχρονα, μια αντιπροσωπεία μαθητών του προγράμματος μαζί με εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών UP FM και φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή μαθητικού ραδιοφώνου SCHOOLTRAXX του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το Σάββατο αφιερώθηκε στην επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί αφέθηκαν στη μαγεία της κλασικής ομορφιάς του τοπίου και του Μουσείου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι ομάδες των μαθητών παρουσίασαν τις εργασίες τους στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας, παρουσία των γονέων τους, ενώ ακολούθησε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση σε πολυχώρο του κέντρου της πόλης.
Την Κυριακή όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παρέλαση στο Καρναβάλι των Μικρών παίρνοντας γεύση για αυτό που συμβαίνει στην πόλη το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς…
Η Δευτέρα ήταν η μέρα της αναχώρησης των εταιρικών αποστολών. Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου που φιλοξένησαν συμμαθητές τους από τα εταιρικά σχολεία με δάκρυα συγκίνησης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο σταθμό του Προγράμματος στην Ταορμίνα τον προσεχή Δεκέμβρη!
Υπεύθυνοι για το πρόγραμμα και την φιλοξενία των εκπαιδευτικών και μαθητών είναι η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα και ο Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλειος Σχοινάς μαζί με τις 6 εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας, την κ. Χριστίνα Διπλάρη, την κ. Αικατερίνη Πλακούδα, την κ. Παρασκευή Πούλου, την κ. Ιωάννα Ευσταθίου, την κ. Αγγελική Αρμόνη και την κ. Αγγελική Αλεξανδροπούλου.