ΑΧΑΪΑ: Οριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛ – Ο βουλευτής Θ. Παπαθεοδώρου στην Β’ Αθηνών

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στη Β’ Αθηνών, άρα ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος στην Αχαϊα. Το δεύτερο δεν ανακοινώθηκε ως επίσημο, αλλά είναι αυτονόητη διαπίστωση της ανακοίνωσης του πρώτου.
Γιατί δεν ανακοινώθηκε ως επίσημο; Γιατί η Φώφη Γεννηματά δε θέλει να κάνει ανακοίνωση ενός και μόνου υποψηφίου, και θα επιλέξει τη στιγμή. Μπορεί, βέβαια, κανείς και να εικάσει ότι με τον τρόπο αυτό αισθάνεται ότι δένει καλύτερα τη συμμαχία της με τον πρώην πρωθυπουργό. Κάτι που πιθανότατα είχε οχλήσει τον ίδιο, εξ’ου και πήρε την πρωτοβουλία να προβεί μονομερώς σε ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφιος, προκειμένου να ξεκαθαρίσει από πλευράς του τα πράγματα.
Οπως ξέρουμε, αφ’ης στιγμής ο κ. Παπανδρέου κατέλθει στην Αχαϊα, όπου φυσιολογικά το ΚΙΝΑΛ θα κερδίσει έδρα, η θέση πηγαίνει αυτοδικαίως στον ίδιο.
Και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου; Θα είχε να διαλέξει είτε να μείνει υποψήφιος στην Αχαϊα επί ματαίω είτε να μετακινηθεί. Κλήθηκε από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και του προτάθηκε να είναι υποψήφιος στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, κάτι που τον προβλημάτισε πολύ, ιδιαίτερα εάν οι εκλογές γίνουν Μάιο, ελλείψει χρόνου. Αλλά έκανε την ανάγκη φιλοτιμία- όχι χωρίς αιχμή- και αποδέχθηκε.