Α’ Κατοικία: Μετά το Eurogroup οι αποφάσεις για την προστασία της

Για την επόμενη εβδομάδα -και μετά την Καθαρά Δευτέρα- αναβάλλεται οριστικά πια η κατάθεση της διάταξης για το σχήμα προστασίας α΄κατοικίας, που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη το οποίο έληξε την 1η Μαρτίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, σε σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Διοικητή της ΤτΕ κύριο Γιάννη Στουρνάρα.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως «προχωράμε, την στιγμή αυτή έχουμε στο μυαλό μας την προστασία της α΄κατοικίας. Μετά την Καθαρά Δευτέρα θα έλθει η νομοθετική ρύθμιση, δηλαδή την εβδομάδα που έρχεται».

Φαίνεται έτσι πάντως ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ότι δεν θα καταθέσει το νέο σχέδιο πριν το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την εκταμίευση της δόσεως του 1 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.

Ως προς το τελικό περιεχόμενο της νέας ρύθμισης, κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε πως «νομίζω ότι συμφωνήσαμε με τους ξένους. Το κρίσιμο θέμα είναι τα επιχειρηματικά δάνεια. Εγώ προβλέπω ότι θα περιλαμβάνονται τα επιχειρηματικά δάνεια, εκτός αν έχουμε ανατροπές», αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο και τυχόν νέας εμπλοκής.