Στο πρόσωπο κάθε Γυναίκας αντικατοπτρίζεται το όνειρο όλων για αληθινή ισότητα

Με αφορμή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Γυναίκα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής του συνδυασμού “Πάτρα: Η δική μας πόλη” κ. Νίκος Τζανάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Γιορτή της Γυναίκας δεν είναι μια απλή ευκαιριακή ημέρα για να μιλήσουμε για τον ουσιώδη ρόλο των γυναικών στη ζωή, αλλά μια αφορμή για να σκεφτούμε τα όσα συμβολίζουν: Τη δικαίωση αγώνων για ισονομία, ισότητα, σεβασμό, έννοιες ταυτόσημες με την Δημοκρατία.

Η ημέρα της Γυναίκας είναι η αφορμή για να επανεξετάσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε, ο καθένας μας ξεχωριστά, την στάση που διατηρεί κάθε μέρα απέναντι στον δύσκολο και πολύπλευρο ρόλο κάθε μητέρας, εργαζόμενης, άνεργης, συζύγου.

Σε μια κοινωνία όπου τα φαινόμενα βίας κατά γυναικών δεν έχουν εξαλειφθεί, έχουμε καθήκον να στηρίξουμε πολύ περισσότερο την Ελληνίδα Γυναίκα, την Γυναίκα της Ευρώπης και του σύγχρονου κόσμου, που συνεχίζει να αγωνίζεται για να κερδίσει στην ουσία, όσα κατοχύρωσε σε τυπικό και νομικό επίπεδο.

Στο πρόσωπο κάθε Γυναίκας αντικατοπτρίζεται το όνειρο όλων μας για αληθινή ισότητα και σεβασμό των αξιών εκείνων που συνθέτουν μια πραγματικά πολιτισμένη κοινωνία».