ΝΔ: Θα υπερψηφίσουμε την ίδρυση χώρων ελεγχόμενης χρήσης για τους τοξικομανείς

Υπέρ της ίδρυσης χώρων εποπτευόμενης χρήσης για τους τοξικομανείς θα ψηφίσει σήμερα η ΝΔ, παρά τις επιφυλάξεις για την τελική διατύπωση του άρθρου από την κυβέρνηση.

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης το γραφείο Τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση που είχε λάβει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από συναντήσεις που είχε με εξαρτημένα άτομα.

«Η λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και γι’ αυτό η εν λόγω πολιτική εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της ΕΕ. Επιπλέον, συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, στον δραστικό περιορισμό της ανεξέλεγκτης χρήσης σε δημόσιους χώρους, ενώ ενθαρρύνει και την ένταξη των εξαρτημένων ατόμων σε προγράμματα απεξάρτησης» αναφέρεται αρχικά στη σχετική ανακοίνωση.

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει καταλήγοντας:

«Ωστόσο, ο τρόπος που νομοθετεί η κυβέρνηση τη συγκεκριμένη λύση είναι προβληματικός, καθώς οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης πρέπει να αφορούν μόνον τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί ιατρικά ως τοξικοεξαρτημένα, ενώ είναι αναγκαίο να υπάρξουν και επιπλέον εγγυήσεις ορθής εφαρμογής της. Στις ρυθμίσεις αυτές θα προχωρήσει η ΝΔ αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας» συνοψίζει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.