Να αξιοποιήσουμε το ικανό και άξιο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης

Με αφορμή την επίσκεψή του στο Καρναβαλικό εργαστήρι της Πάτρας, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πάτρα: Η δική μας πόλη” Αποστόλης Μάρκου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν μπορείς να μην νιώσεις συγκίνηση και δέος εισερχόμενο στο Καρναβαλικό εργαστήρι της Πάτρας όπου σήμερα το πρωί είχα την τύχη να βρεθώ ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Πάτρα: Η δική μας πόλη”.

Συγκίνηση, για το ζηλευτό μεράκι και την απέραντη αγάπη με την οποία οι λιγοστοί αλλά τόσο ικανοί και αξιοθαύμαστοι τεχνίτες μας, δημιουργούν τα καρναβαλικά άρματα που ανεβάζουν όσο πιο ψηλά γίνεται τον πήχη και την αίγλη του μεγαλύτερου θεσμού της πόλης μας.

Δέος, γιατί με τόσο λίγα εφόδια κατορθώνουν να δημιουργούν ένα πραγματικό υπερθέαμα, ενώ είμαι σίγουρος πως η τεχνογνωσία τους θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διδασκαλίας για όλες τις άλλες πόλεις και το εξωτερικό.

Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν … θαύματα και επί της ουσίας, μαζί με τις χιλιάδες καρναβαλιστών, είναι επίσης οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Πατρινού καρναβαλιού που όμως επιμένουν να μένουν στο παρασκήνιο και στον δρόμο της ταπεινότητας.

Η Πάτρα διαθέτει έναν τεράστιο πλούτο ανθρώπινου δυναμικού με μεγαλείο ψυχής και ικανότητας, σε κάθε επίπεδο. Αυτή είναι η Πάτρα και αυτή την Πάτρα πρέπει να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο, να την κινητοποιήσουμε και να την αναδείξουμε.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ένα ακόμα καλύτερο Πατρινό Καρναβάλι, αλλά θα έχουμε γενικώς μία πόλη καλύτερη σε όλους τους τομείς.

Η πόλη μας μπορεί να αλλάξει και να επιστρέψει στην παλιά της αίγλη. Αρκεί να κάνουμε τη σωστή επιλογή στα πρόσωπα που θα κληθούν να μας εκπροσωπήσουν σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που δεν πρέπει να είναι συμβούλιο συζητήσεων της αντιπαλότητας, αλλά της δημιουργίας και της πρωτοπορίας.

Η επόμενη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να χτίσει την Πάτρα του μέλλοντος και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο…