Γκουαϊδό: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απειλεί τη Γερμανία

Η απέλαση του Γερμανού πρέσβη από το Καράκας αποτελεί απειλή κατά της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί απειλή κατά της Γερμανίας», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην προ δύο ημερών απέλαση του Γερμανού πρέσβη στο Καράκας, Ντάνιελ Κρίνερ, ο οποίος μαζί με άλλους διπλωμάτες υποδέχθηκε τον Γκουαϊδό στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας επέστρεψε στη χώρα τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, όπου τον υποδέχθηκε επιτροπή πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών για να εγγυηθούν την ασφάλειά του και κατευθύνθηκε αμέσως στο κέντρο της πρωτεύουσας καλώντας σε νέες διαδηλώσεις. Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευησς είχε αψηφήσει την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια την οποία του είχε επιβάλει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο λόγος της αναχώρησής του από τη Βενεζουέλα για να κάνει περιοδεία στη γειτονική Κολομβία, τη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Αργεντινή και τον Ισημερινό

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο δεν προχώρησε στη σύλληψη με την οποία είχε απειλήσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης κατά την άφιξή του στη χώρα.