Για την Ημέρα της Γυναίκας

Το μήνυμα του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την Ημέρα της Γυναίκας που είναι αύριο αναφέρει:
Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη γιατί θυμίζει σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα ηλικίας φύλου και θρησκείας, πως αν έχουμε κάποια δικαιώματα σήμερα, αν μπορούμε επί παραδείγματι να έχουμε δικαίωμα στη δουλειά, δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά και της ψήφου, είναι αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι τώρα.
Το κυρίαρχο σύστημα έχει εξαπολύσει συνολική επίθεση στα δικαιώματα του λαού. Οι εργαζόμενες γυναίκες είναι τα μεγάλα θύματα της «ευέλικτη» εργασία, της μερική απασχόληση, της δουλειά με το μπλοκάκι, των σπαστών και ακανόνιστων ωραρίων, της δουλειά τις Κυριακές. Καταργούνται μάλιστα και όσα αποκτήθηκαν με σκληρούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια όπως το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών στην καθαριότητα των δήμων, όπου εργάζονται πολλές γυναίκες.
Για εμάς η ισοτιμία και η χειραφέτησή της γυναίκας, προϋποθέτουν την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών στο σύνολό τους.
Γι’ αυτό και ως Δημοτική Αρχή, από την ημέρα που αναλάβαμε, μέχρι και σήμερα, γνωρίζοντας ότι πρέπει να δώσουμε μια ανάσα στην λαϊκή οικογένεια έχουμε πάρει μια σειρά από μέτρα, που αφορούν τα νέα ζευγάρια και ιδιαίτερα την γυναίκα, επί παραδείγματι, τη δημιουργία νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με παράλληλη κατάργηση των τροφείων, τις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις στην Πλαζ και τα Ροΐτικα που φιλοξενούν εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο, τα φροντιστήρια αλληλεγγύης.
Παλεύουμε για να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, ώστε να χτιστεί σε γερά θεμέλια η ισοτιμία και η χειραφέτηση της γυναίκας.
Για εμάς η ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών στο σύνολό τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.
Η συμμετοχή των γυναικών παντού, στα δημοτικά, περιφερειακά συμβούλια, στα εργατικά σωματεία, στις ενώσεις επαγγελματιών, στους γυναικείους συλλόγους, μπορεί να είναι ουσιαστική, όταν συμβαδίζει με όσους έχουν επιλέξει να είναι μαζί με το λαό.
Με το Κίνημα και τους αγώνες, μπορούμε να επιβάλουμε λύσεις. Πιστεύουμε στους εργαζόμενους και στη δύναμή τους και η 8 Μάρτη είναι εδώ για να μας το θυμίζει.