(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Γείτονες, ξαναχτίζουν τη σύγχρονη γειτονιά, επειδή τους αφορά!

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και τη συνοδεία του μουσικού άρματος του «Τελάλη», την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αποκριάτικη Ποδαράτη Περατζάδα στη Γειτονιά της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ».

H ομάδα εθελοντών ΔΙΟΔΟΣΣΣ και η Ομάδα της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» συνδιοργάνωσαν με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων “Καρναβάλι Πάτρας” Αποκριάτικη Ποδαράτη Περατζάδα στη γειτονιά της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ». Η δράση αυτή εντάσσεται στο έργο πρόληψης που υλοποιείται από τις εν λόγω ομάδες κοινωνικής δικτύωσης για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στη σημασία και το νόημα της συλλογικής μνήμης και την αναβίωση και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Η ενεργοποίηση του κοινωνικού ιστού αποτελεί άλλωστε τον τελικό στόχο για μία κοινωνία ενεργών πολιτών.

Διακόσιοι και πλέον εθελοντές, γονείς, παιδιά, φίλοι, γείτονες και μέλη των συλλογικοτήτων της Ομάδας της Γειτονιάς από την Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ, το 1ο Γυμνάσιο Πατρών, τον Αθλητικό Σύλλογο «ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΤΡΩΝ», την Καθολική Κοινότητα, τον Μουσικοχορευτικό Όμιλο «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ», τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών, το Σύλλογο των «Εν Πάτραις Κεφαλλήνων o Άγιος Γεράσιμος», το Σύλλογο Ζακυνθινών Πάτρας «Διονύσιος Σολωμός», συγκεντρώθηκαν στο Κ.Δ.Α. της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ και περπάτησαν τη γειτονιά (Σαρανταπόρου – Φαβιέρου- Κιλκίς – Πλ. Αγίας Σοφίας – Έλληνος Στρατιώτου – Γήπεδο Παναχαϊκής). Με τους ήχους του μουσικού άρματος του «Τελάλη» και των Κανταδόρων της «Santa Maura» του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «η Φανερωμένη» οι συμμετέχοντες ξεφάντωσαν στους ρυθμούς του καρναβαλιού με κρουστά, τραγούδια και μουσική.

Υπήρξε άριστη συνεργασία και στήριξη από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας», την Τροχαία, τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και τους γείτονες-χορηγούς τα ζαχαροπλαστεία ΛΟΤΣΑΡΗΣ, SUGAR ART, Αφοί ΚΟΥΛΟΥ, Αχαϊκό ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ, CHOCO KARAMEL, τα αρτοποιεία ΠΟΛΥΖΩΗΣ και ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, που γλύκαναν με τα κεράσματά τους τους περπατητές. Το κέφι και ο ενθουσιασμός όλης της συντροφιάς και η αποδοχή της κοινότητας, έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο και νόημα στη δράση αυτή και την υπόσχεση να διοργανώνεται κάθε χρόνο.