Βενεζουέλα: Συνελήφθη Αμερικανός δημοσιογράφος στο Καράκας

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος, ο Κόντι Γουέντλ, ανταποκριτής σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και στην εφημερίδα Miami Herald, συνελήφθη σήμερα στη Βενεζουέλα, έγινε γνωστό από οργανώσεις προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου στο Καράκας.

«Γνωρίζουμε ότι σήμερα το πρωί η Διεύθυνση Πληροφοριών του Στρατού εμφανίστηκε στο σπίτι του για να του υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με την κάλυψη (των γεγονότων) στα σύνορα» την 23η Φεβρουαρίου, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάρος Κόρες της ΜΚΟ Espacio Publico, ο οποίος έως το μεσημέρι δεν είχε νέα του Γουέντλ.

«Οι δικηγόροι μας προσπαθούν να τον εντοπίσουν για να του προσφέρουν νομική βοήθεια» συμπλήρωσε ο Κόρε, ο οποίος διατύπωσε την ανησυχία του ότι η υπόθεση «θα μπορούσε να οδηγηθεί ενώπιον στρατοδικείου».

 

 

Την 23η Φεβρουαρίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας απέτρεψαν με τη χρήση βίας την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, τη διανομή της οποίας οργάνωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό με τη συνδρομή, κυρίως των ΗΠΑ.

Στα επεισόδια έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν.

Ο Κόντι Γουέντλ, που διαμένει στη Βενεζουέλα εδώ κι αρκετά χρόνια, συνεργάζεται με τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC, CBC, Local 10, που εδρεύει στη Φλόριντα και την εφημερίδα The Miami Herald.

Στο Twitter, ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκo Ρούμπιο κατήγγειλε «την εξαφάνιση ενός Αμερικανού πολίτη και δημοσιογράφου, που όπως φαίνεται συνελήφθη από το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο».