ΠΟΕΔΗΝ: Άνθρακες ο θησαυρός των 10.000 προσλήψεων που υπόσχεται η κυβέρνηση

Νέα «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγο για «ασόβαρη κυβέρνηση» που «εξαγγέλλει προσλήψεις για την επόμενη τετραετία».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) υποστηρίζει ότι ο «θησαυρός» των 10.000 προσλήψεων, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αποδεικνύεται… άνθρακες, καθώς ακόμη και αν γίνουν το «ταμείο» θα είναι… μείον, και τα κενά άνω των 5.600.

Οπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ πρόκειται για το «αγαπημένο νούμερο στις κατ’ επανάληψη ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης», οι οποίες γίνονται τη στιγμή που «μεσολαβούν λίγοι μήνες για τις εθνικές εκλογές. Προσλήψεις που δεν έκανε, αν και έταζε επί τέσσερα χρόνια».

Η Ομοσπονδία σημειώνει στη συνέχεια ότι «είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουμε αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα στο Υπουργείο Υγείας που να δημοσιοποιεί πραγματικά στοιχεία για την κατάσταση του Συστήματος Υγείας. Τα μαθαίνουμε από το facebook του Αν.Υπουργού Υγείας».

Το υπουργείο Υγείας έχει το πληροφοριακό σύστημα EsyNET, το οποίο, ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «έχει να δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα από το 2014. Γνωρίζουμε  από αξιόπιστες πληροφορίες ότι πια ούτε συλλέγει ούτε επεξεργάζεται στοιχεία. Απορούμε τι στοιχεία διαθέτει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και ο ΟΟΣΑ για το Ελληνικό Σύστημα Υγείας που στη βάση αυτών ανακοινώνονται στατιστικές έρευνες».

«Σε κάθε ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε 10.000 προσλήψεις»

Η ΠΟΕΔΗΝ στη συνέχεια αναφέρει:

«Το προσωπικό των Νοσοκομείων στα χρόνια των Μνημονίων έχει μειωθεί κατά 25.000. Εξ αυτών οι 6.000 αφορούν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και λοιπόν βουλευτών.  Επανειλημμένως η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει 10.000 προσλήψεις χωρίς να έχουν γίνει ούτε καν οι προκηρύξεις». 

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «σε κάθε ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε 10.000 προσλήψεις που δεν έγιναν ποτέ. Η κυβέρνηση προχθές είπε ότι για κάθε μια αποχώρηση υπαλλήλου στη Δημόσια Υγεία θα γίνεται μία πρόσληψη. Η συγκεκριμένη πολιτική προσλήψεων παγιοποιεί τις σημερινές τραγικές ελλείψεις προσωπικού».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών, «το έτος 2018 έκλεισε με μηδενικές προσλήψεις προσωπικού αν και αποχώρησαν 1.500 (1.200 Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 Ιατροί). Με μεγαλοπρέπεια η κυβέρνηση (Υπουργός Υγείας, Αν.Υπουργός Υγείας, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης) ανακοίνωσαν πάλι προχθές 10.000 προσλήψεις στην Υγεία τη προσεχή τετραετία. Εκτός της αναξιοπιστίας που αποδεδειγμένα την διακατέχει και τα συνεχή ψέματα που έχουν πει για προσλήψεις, να επισημάνουμε το εξής. Κάθε χρόνο με στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Υγείας αποχωρούν προς συνταξιοδότηση ή άλλους λόγους 1.500 υπάλληλοι (1.200 Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 Γιατροί). Δηλαδή την ερχόμενη τετραετία 6.000».

Καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ συνοψίζει την… εξίσωση:

«Αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η έκδοση προκήρυξης 1.100 μόνιμων θέσεων που θα αντικαταστήσουν ισάριθμο επικουρικό προσωπικό που σήμερα υπηρετεί στη Δημόσια Υγεία. Υπηρετούν με συβάσεις που λήγουν τα έτη 2019 – 2020, 4.000 υπάλληλοι μέσω του ΟΑΕΔ και 3.000 επικουρικό και με άλλες συμβάσεις προσωπικό.  Ως εκ τούτου την ερχόμενη τετραετία θα αποχωρήσουν 14.100 υπάλληλοι Νοσηλευτές, Ιατροί και Λοιπό Προσωπικό. Ακόμη λοιπόν και εάν γίνονταν οι 10.000 προσλήψεις, που δεν θα γίνουν, θα είμαστε μείον 4.100. Προσθέτοντας και τις 1.500 αποχωρήσεις το έτος 2018 με τις μηδενικές προσλήψεις, η μείωση θα είναι κατά 5.600 υπάλληλοι. Θα ψάχνουμε Νοσηλευτές και Ιατρούς με τα κιάλια!!! Πόσα άλλα ψέματα; Φτάνει πια!!!»